O nouă sentință pentru polițistul Buligan din dosarul „mascaților bătăuși”

Judecătorii Tribunalului Gorj au admis solicitarea polițistului Ionuț Buligan. Acesta a solicitat o măsură preventivă mai blândă. Așa că magistrații au înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia nu este însă definitivă.

„Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive luată prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertă?i nr. 30/28.05.2022 a Tribunalului Gorj. În baza art. 207 C.pr.pen. rap. la art. 242 C.pr.pen., admite cererea formulată de inculpatul Buligan Ionuţ-Alin. Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului B.I.-A., cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, este decizia instanței.

Verdictul poate fi atacat în 48 de zile.

Polițistul Ionuț Buligan nu poate lua legătura nici cu victima din dosarul în care este judecat și nici cu colegii sau superiorii săi care sunt cercetați în această speță.

Dintre toți polițiștii cercetați în acest dosar, el a fost singurul care a rămas în spatele gratiilor, ceilalți fiind în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

În acest dosar, sunt cercetați șase polițiști. Cei patru polițiști de la Acțiuni Speciale, șeful echipei de intervenție din noaptea incidentului și fostul șef al Postului de Poliție Novaci. Ultimii doi și-au pierdut funcțiile după ce a început cercetarea penală. De altfel, toți cei șase au fost puși la dispoziție.

Polițiștii sunt acuzați, printre altele, de tentativă de omor și tortură.

Vizualizări: 1,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: