O primărie are conturile blocate din cauza profesorilor

Primăriile Prigoria, Roșia de Amaradia și Stănești nu au reuşit să scape de datorii, aşă că s-au ales cu conturile blocate de Trezorerie. „Sunt sistate la alimentarea cu cote și sume defalcate de la bugetul de stat. Pot face plăți numai din venituri proprii”, a explicat Gheorghe Paraschivu, şeful Trezoreriei Gorj. 

Arieratele primăriilor din judeţul Gorj se ridică la peste 2,4 milioane lei. Mai multe administraţii publice locale înregistrează datorii mai vechi de 90 de zile față de prestatorii de servicii și furnizori, însă doar cele trei nu şi-au redus arieratele cu 5% față de soldul lunii precedente, așa cum prevede legea.

Primăria Roșia de Amaradia are conturile blocate de Trezorerie de doi ani, pentru datorii de aproape 770 mii lei. „Noi avem conturile blocate din cauza profesorilor. Trebuie să achităm datoria acea pentru sporurile câștigate în instanță. Rămânem așa până se dau pe arierate, până ne dau banii pentru ei. Până atunci funcționăm în avarie. Regula la rectificare, de fiecare dată, zice că prioritate au unitățile administrative care au arierate. Eu am arierate de doi ani. Într-un final trebuie să le dea banii”, a mai declarat primarul comunei Roșia de Amaradia.

Autoritățile locale din comuna Prigoria speră să primească banii necesari în urma rectificării bugetare. „Avem de achitat un studiu de fezabilitate la canalizare, fiind vorba de vreo 80 de mii de lei. Studiul are o valoare foarte mare. Am reușit și noi să plătim o parte din ei și sperăm să ne sprijine în achitarea restului de factură”, a declarat Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria.

Primăria Stănești înregistrează datorii de peste 540 mii lei. În aceste condiții, Trezoreria Gorj i-a blocat conturile.

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: