O primărie din Gorj ar putea pierde o finanțare de 4 milioane de lei după cutremur

Autoritățile din comuna Stănești sunt contra cronometru să obțină bani pe situații de urgență de la Compania Națională de Investiții pentru a consolida cele două unități de învățământ din localitate afectate de cutremur. Dacă nu se obține acest ajutor financiar cât mai repede primăria riscă să piardă 4.100.000 de lei, bani obținuți prin PNRR pentru reabilitarea și modernizare celor două școli.

Școala generală din Stănești și cea din satul Călești au fost afectate parțial de cutremur. Trebuie consolidate de urgență, altfel se vor pierde banii pentru reabilitarea și modernizarea acestor unități de învățământ.

”Suntem supărați și disperați totodată. Ne-au fost afectate două școli din comună de cutremur. Nu sunt afectate la fel de grav ca școala din comuna Arcani, dar pentru cele două școli primisem o finanțare de 4.100.000 de lei prin PNRR pentru reabilitare și modernizare. Nu putem să dăm drumul la acest proiect până nu le consolidăm. Dacă nu primim urgent bani pe situații de urgență prin Compania Națională de Investiții, riscăm să pierdem finanțarea prin PNRR”, a declarat Constantin Bicheru, primarul din comuna Stănești.

Autoritățile din Stănești grăbesc acum evaluarea școlilor și speră să primească înțelegere de la Compania Națională de Investiții și să primească banii cât mai repede pentru consolidarea unităților de învățământ. ”O firmă de proiectare ne face devizele și expertizele pe care o să le înaintăm în cel mai scurt timp comisiei pentru a fi înaintate de urgență la Compania Națională de Investiții. Sper să fim înțeleși și să primim cât mai repede fonduri pentru consolidare. La școala de la Stănești sunt afectate două clase, iar la școala de la Călești doar amfiteatrul. În restul claselor, elevii pot relua cursurile când se va stabili acest lucru”, a mai spus edilul din Stănești. 

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: