Dacă Dragnea renunţă la Firea, ce să spună Cârciumaru?

Liviu Dragnea îşi continuă misiunea de măcelar al statului de drept şi va continua chiar dacă va rămâne în partid doar cu Dăncilă, Carmen Dan, Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda. Pesediştii tac, pentru că au văzut ce păţesc cei care vorbesc.

Primul care a ieşit din front, încă de acum un an şi jumătate, a fost primarul din Iaşi, Mihai Chirică, tras rapid pe linie moartă de Liviu Dragnea. Să zicem însă că personajul nu era unul care să conteze la nivel naţional. Dragnea nu a avut însă niciun fel de reţineri în a o executa pe Ecaterina Andronescu, care nu a mai primit nici măcar un banal post de şef de comisie parlamentară. Dacă Dragnea va face listele în 2020, cu certitudine Andronescu nu va fi candidat.

Ecaterina Andronescu era omul din PSD cel mai prezent la emisiuni, era omul care reuşea să tempereze atacurile la adresa PSD, prin stilul ei echilibrat. Să zicem că nu a fost o mare pierdere pentru Dragnea, pentru că Andronescu nu avea în spate o organizaţie.

A urmat însă Gabriela Firea, care şi-a exprimat nemulţumirile şi mai apăsat decât Ecaterina Andronescu. Nicio o problemă, Dragnea o execută şi pe ea. Primul pas l-a făcut, a stabilit alegeri pentru această toamnă în filiala Bucureşti, pe care cel mai probabil nu le va câştiga Firea. După ce îi va lua organizaţia, Gabriela Firea nu va mai avea vreo şansă să fie candidat. A zis ceva de o candidatură independentă, dar e greu, mai ales că nu a avut nicio realizare majoră. Firea este omul din PSD care stă cel mai bine în sondaje, care conduce cea mai mare organizaţie şi care are pe mână cel mai mare buget din România, dar Dragnea o să o dea la o parte fără să clipească. Ce să mai zică amărâţii ăia de Tudose şi Bădălău, dacă pe Firea nu o ascultă nimeni? Ce să spună Cârciumaru de la Gorj?

Dragnea a mai făcut la comitetul executiv al PSD un anunţ care arată că nu îi pasă de partid, ci doar de averea şi libertatea lui. A spus că PSD şi ALDE vor avea candidat comun la prezidenţiale, toată lumea înţelegând că e vorba de Tăriceanu. Acesta din urmă se bucură degeaba. Susţinerea unui PSD care îi este din ce în ce mai ostil lui Dragnea nu îl ajută să devină preşedintele României.

Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: