Mişcarea Populară susţine doi prezidenţiabili: Diaconescu şi Udrea

Cristian Diaconescu a anunţat ieri că nu mai este candidatul Partidului Mişcarea Populară, el rămânând în cursa pentru prezidenţiale bazându-se pe susţinerea Fundaţiei Mişcarea Populară. Elena Udrea a anunţat deja că este pregătită să-l bată pe Victor Ponta, cu susţinerea PMP. Cel mai probabil, Traian Băsescu îi va susţine pe amândoi, pe Diaconescu pentru a lua voturi de la intelectuali şi pe Elena Udrea pentru a atrage din electoratul PDL. La Gorj, PMP a anunţat că o susţine pe Udrea, iar FMP strânge semnături pentru Cristian Diaconescu.

Scandalul strângerii semnăturilor pentru prezidenţiale s-a soldat cu retragerea lui Cristian Diaconescu din PMP, lăsând loc Elenei Udrea. Astfel, cele două formaţiuni vor avea doi candidaţi.

Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, spune că decizia privind candidatura lui Udrea se va lua azi. Astăzi va fi oficială pentru că Udrea aşteaptă acest lucru de câteva săptămâni. Daviţoiu spune că Elena Udrea îi poate ţine piept lui Victor Ponta. „Aş putea spune că are şanse pentru că este un om politic mai agresiv, mai implicat, poate să ţină piept principalului contracandidat, din partea forţelor de stânga“, a declarat Daviţoiu. Acesta a mai spus că apucase să strângă 915 semnături pentru Diaconescu, iar acum va începe să strângă pentru Elena Udrea. Daviţoiu este prezent, astăzi, la şedinţa Colegiului Naţional al PMP unde se discută despre candidatura Elenei Udrea.

Dan Stegărescu, liderul Fundaţiei Mişcarea Populară, spune că nu este surprins de ceea ce s-a întâmplat şi că îl va susţine „necondiţionat“ pe Cristian Diaconescu. El speră că alături de Diaconescu vor fi şi alte organizaţii ale societăţii civile. Stegărescu mai spune că Diaconescu va fi cel care va fi susţinut de Băsescu. „Eu ştiu că preşedintele este consecvent. Şi-a pus semnătura pe tabelul de susţinere a lui Cristian Diaconescu. Sper să si-o menţină“, a spus Stegărescu. Acesta a menţionat că între cele două formaţiuni din Gorj, FMP şi PMP, nu a fost colaborare niciodată. Stegărescu strânsese 600 de semnături pentru Cristian Diaconescu.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: