Udrea, baie de mulţime în Gorj înainte de a deveni prezidenţiabil

Elena Udrea ar putea prelua începând de marţi rolul de candidat la preşedinţia României, în locul lui Cristian Diaconescu, cel desemnat iniţial de Partidul Mişcarea Populară. Udrea a făcut de Sf. Maria o baie de mulţime la Tismana, unde a avut parte şi de câteva cuvinte de ocară, dar şi de localnici care se îmbulzeau să facă poze cu ea. Chiar dacă nu şi-a anunţat candidatura la preşedinţie în fieful lui Ponta de la Târgu Jiu, Udrea a spus totuşi că România este pregătită să voteze o femeie. Şi Traian Băsescu, în 2009, a ales tot Tismana pentru a face o baie de mulţime, înainte de a-şi anunţa candidatura pentru un nou mandat. Marţi, PMP va decide retragerea susţinerii pentru Diaconescu şi nominalizarea lui Udrea, susţin surse politice.

Vreme de trei ceasuri, Udrea a stat sub soarele arzător al verii pentru a urmări slujba de la mănăstire, la final ea sărutându-i mâna Mitropolitului Olteniei, Irineu, cel care le-a și spus preoților care îl urmau „să aibă grijă de doamna”. Și evident doamna a fost chemată la agapa frățească organizată de înaltele fețe bisericești, Udrea având ocazia să stea la masă cu nimeni altul decât Ion Călinoiu, prezent și el în mulțime, enoriașii fiind, evident, mult mai interesați de prezența blondei în mijlocul lor. La ieșirea de la masa care a durat mai bine de o oră, timp în care măicuțele au împărțit plase cu alimente pentru toți cei care le treceau pragul, Udrea a menționat că s-a rugat la mănăstire pentru „binele general”. „Te poți ruga de la sănătate la binele familiei, al oamenilor. Pentru binele general m-am rugat”, a spus Udrea înainte de a pleca de la mănăstire, ea menționând că „binele general” înseamnă și „ce se va întâmpla în toamnă”.

Nu a detaliat ce se va întâmpla în toamnă, dar, din comportamentul său, e lesne de înțeles că va intra în cursa electorală. Nu a amintit mai nimic despre candidatul PMP Cristian Diaconescu, dar a declarat, în schimb, că partidul trebuie să aibă un candidat care să fie dornic să câștige lupta electorală. Iar în acest context șefa PMP a menționat de vreo câteva ori că îl poate învinge pe Victor Ponta în orice luptă politică, neezitând să spună că a adus în Gorj, în vremea în care era ministru, investiții de peste 100 de milioane de euro, bani pe care actualul premier nu i-a atras niciodată către județul care l-a trimis în Parlament de trei ori.

Între „zgârcitul” de Davițoiu, „tata” Băsescu și „vărul” Ponta

Pe drumul către mașina ce a dus-o de la Tismana la Novaci, unde a împărțit câteva ajutoare sinistraților, Elena Udrea le-a împărțit trecătorilor iconițe sfințite de mitropolitul Olteniei. Una singură a dorit șefa PMP să își oprească pentru a o lua acasă, la un moment dat apelând la șeful filialei județene, Nicolae Davițoiu, pentru a-i împrumuta vreo câteva iconițe pe care să le dea unor copii. Inițial Davițoiu a spus că el nu are iconițe, după care a băgat mâna în buzunar și și-a servit șefa cu vreo câteva, Udrea neezitând, în glumă, să îl facă „zgârcit”.

Blonda cu aspirații de Cotroceni a avut cam tot timpul replicile la ea și, cu umor, a trecut peste situații ce puteau fi considerate de către alți politicieni ca dificile. Astfel, în momentul în care un bătrân i s-a plâns de pensia mică, de faptul că i-a fost redusă pensia de Guvernul în care și Udrea era ministru, aceasta i-a oferit o iconiță. Bătrânul nu s-a lăsat „cumpărat” și i-a spus lui Udrea să îi transmită „lui tata Băsescu” că nu sunt locuri de muncă în țară. „Nu, lui vărul Ponta o să-i spun, că doar e deputat aici”, a replicat, repede, Elena Udrea. „Oamenii întreabă și ei pe cine întâlnesc, dar eu o să scriu dorințele lor domnului Ponta, care e deputat de Gorj. O să-l rog să facă pentru Gorj măcar jumătate din ce am făcut eu pentru acest județ, dar el n-o să facă nimic, știu deja asta”, a mai spus Udrea.

"Cred că România este pregătită să voteze o femeie. (…)Cred că da, o femeie poate câștiga într-o competiție electorală, fie ea și pentru președinția României”.

Elena Udrea, preşedinte PMP

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: