O sută de milioane de euro vin în Gorj

Primarii care au depus proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) primesc o veste bună. Au fost aprobate foarte multe proiecte. Valoarea totală a fondurilor care vor fi atrase în județul Gorj este de peste 100 de milioane de euro. În câteva zile, comisia care a analizat proiectele va afișa rezultatele pentru fiecare primărie în parte.

Toate aprobările vor fi afișate, săptămâna viitoare, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Naționale. Și Consiliul Județean a depus trei proiecte. Instituția are nevoie de bani pentru a reabilita mai multe drumuri județene. „Sperăm la o alocare de peste 100 de milioane de euro pentru județul Gorj în ceea ce privește reabilitarea școlilor, grădinițelor, dispensarelor medicale, infrastructura de apă și canal și infrastructură rutieră. În această săptămână, se fac ultimele analize pe solicitările depuse de toate primăriile. Promisiunea este ca, de săptămâna viitoare, acestea să fie finalizate, publice. Va începe perioada de contracte de finanțare, după care vor începe licitațiile”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

„Am obținut lucruri mari!”

Senatorul Florin Cârciumaru spune că au fost aprobate investiții serioase pentru cele două municipii, pentru orașe și pentru mai multe comune unde primarii au depus proiecte prin PNDL: „A fost definitivată lista. În câteva zile, se va anunța situația. Eu știu că am obținut lucruri mari. O să vadă primarii. S-au aprobat investiții majore pentru Târgu Jiu, Motru și celelalte orașe, dar și pentru comune. Acest PNDL va deveni certitudine, se va trece mai departe la licitații și vor începe lucrările”.

Vizualizări: 7,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: