O zi din viaţa lui Geoană de după alegeri

Întrerup puţin serialul jurnalistei de monden ca să remarc ceva aproape incredibil: Geoană încă mai apare la televizor. Şi nu la „Un show păcătos” sau „Acces Direct”, ci la televiziunile de ştiri. Şi nu prezintă nici Vremea, nici Horoscopul, ci încă face politică! Toată lumea se întreabă ce-i în neregulă cu omul ăsta. N-are simţul ridicolului, şi-a pierdut mândria în vreun război, nu-i mai funcţionează sinapsele şi aşa puţine? Eu nu cred. Cred că cineva îl obligă. Da, asta trebuie să fie. Şi nu îl obligă pentru că ar avea, acel cineva, vreun interes. Nu. Vremea intereselor a trecut şi nu se mai întoarce până la parlamentare. Acum Geoană este obligat să apară la televizot ca o formă de pedeapsă. Imaginaţi-vă o zi, oricare de după 7 decembrie, din viaţa bietului Geoană. Dimineaţa la 6:30 e trezit cu o găleată de apă rece aruncată în faţă. E dragostea lui, Mihaela, care, după ce-i deşartă apa pe dovleac, îi spune cu un ton scârbit:

-Scoală-te, nesimţitule, că trebuie să mergi la televizor!

Ud leoarcă, Geoană îşi trage timid plapuma peste gură, până la jumătatea nasului. De sub ea se mai iţesc acum doar doi ochi rotunzi. Doi ochi umezi. Doi ochi speriaţi. Doi ochi de câine bătut. Nu, nu sunt opt ochi. Sunt aceiaşi doi ochi atât de încercaţi în ultima vreme, cu cearcănele atârnând sub ei ca două testicule pe timp de v ară toridă. Din adâncurile patului, parcă, abia se aude o voce stinsă, rârâită, rugătoare:

-Nu vrrreaaaau!...

După ce spune asta, Geoană îşi trage plapuma şi mai mult în sus. Acum ochii îi sunt aproape acoperiţi. Nu pare pregătit pentru potopul de invective care va urma. (apropo, va urma)

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: