Oameni noi în politică, marţi în faţa teatrului din Târgu Jiu

Gorjenii de la Mişcarea România Împreună, formaţiunea condusă la nivel naţional de Dacian Cioloş, vor fi marţi, 30 octombrie, în faţa Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Începând cu ora 16.00 şi până la 17.30, aceştia vor strânge semnături pentru iniţiativa „oameni noi în politică”.

Alin Cristian Mituţă, un tânăr din Novaci care a lucrat în ultimii zece ani la Bruxelles, este co-fondator al Mişcării România Împreună. Acesta va fi alături de alţi gorjeni marţi, în faţa teatrului din Târgu Jiu, pentru a le vorbi oamenilor despre noul proiect politic. „Vrem să construim o clasă politică democratică, aleasă corect, care să prevină monopolul şefilor de partid asupra desemnării în funcţii publice şi pentru asta avem nevoie de 100.000 de voturi, strânse în 11 judeţe şi Municipiul Bucureşti”, arată aceştia pe pagina de socializare.

Principalele modificări propuse de iniţiativa cetăţenească de reformă electorală se referă la: alegerea primarilor în două tururi de scrutin; creşterea numărului de parlamentari aleşi în Diaspora; votul preferenţial pe liste de partid (liste deschise); recâştigarea dreptului constituţional de vot în cazul cetăţenilor români care trăiesc şi muncesc în afara ţării, dar care au domiciliul în România; reducerea numărului de semnături necesare pentru a candida la alegerile locale şi parlamentare; eliminarea pragurilor electorale pentru alegerile locale şi europarlamentare pentru o mai bună reprezentare politică a comunităţilor; implementarea unor măsuri de siguranţă a votului.

Cei care vor să semneze pentru astfel de iniţiative o pot face marţi de la 16.00 la 17.30.

Vizualizări: 1,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: