Oamenii de afaceri ajută din nou spitalul din Târgu Jiu

Un nou echipament medical care ajută la depistarea anumitor boli va fi adus la Târgu Jiu. Astfel, după punerea în funcțiune a laboratorului genetic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni a mai achiziționat încă un dispozitiv de acest gen. La campania de strângere de fonduri au fost implicați medici, dar și persoane fizice.

La mijlocul lunii aprilie 2020 era dat în funcțiune laboratorul genetic de ultimă generație care ajută la depistarea a numeroase boli infecțioase sau alergii, pe lângă testarea efectivă în vederea depistării anticorpilor Covid.

Cei care s-au implicat în această campanie au reușit să mai strângă fonduri pentru achiziționarea unui nou echipament ce ajută la depistarea unor boli. Aparatul vine cu 300 de teste și va fi montat miercuri în cadrul laboratorului din Spitalul 700 din Târgu Jiu.
Achiziția noului echipament va fi completată cu donarea, prin aceeași campanie, a cinci monitoare ATI, care fac posibilă salvarea mai multor vieți de către medicii gorjeni.

”Încă o dată merită reamintit faptul că și aceste ultime achiziții se datorează acelorași donatori care au facut posibilă realizarea și dotarea într-un timp foarte scurt a laboratorului genetic. Președintele AOAG 2017-Domnul Lelius Stanusoiu, transmite mulțumirile domniei sale fiecăruia dintre participanți. Totodată, menționează că intenționează organizarea unei reuniuni a tuturor donatorilor, de îndată ce va fi posibil din punct de vedere legal. Reuniunea va avea drept scop atât recunoașterea meritelor fiecărui participant la strângerea de fonduri, cât și prezentarea efectivă a achizițiilor realizate și a modului în care au fost utilizate fondurile pe tot parcursul campaniei”, transmite Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: