12.000 de euro îi pot salva viața!

Un tânăr din Slivilești are nevoie de suma menționată mai sus pentru a suferi o a șasea intervenție chirurgicală pe creier, operație care îi poate salva și viața. Costurile acesteia sunt mai mari, de 27.000 de euro, dar o parte din bani a fost strânsă deja după ce localnicii, în special, au pus mână de la mână și au adunat aproape 16.000 de euro. Operația are loc în Turcia, medicii de acolo garantând reușita ei.

Bogdan Sfia are 26 de ani, iar de vreo șase ani își petrece viața numai prin spitale sau pe patul de acasă, după ce a fost diagnosticat cu o tumoare pe care în tot acest timp a încercat să o trateze la spitalele din România. A fost la București, merge și acum periodic la Târgu Jiu pentru un tratament pe care îl urmează pentru a încerca să prevină agravarea stării sale, dar probleme sale de sănătate se lasă greu rezolvate. A suferit cinci operații pe creier, urmele acestora fiind vizibile pentru oricine se întâlnește cu Bogdan. Acum tânărul duce bătălia finală cu boala care i-a măcinat tinerețea.
„Am fost diagnosticat cu o tumoare pe creier și în tot acest timp am încercat să mă tratez. Am fost în România, am făcut tot felul de intervenții chirurgicale, dar acum sunt în situația de a face și a șasea operație. Deja la televizor nu mai văd bine. Văd dublu mai ales cu ochiul de pe partea cu operația. Îmi pierd vederea și am amețeli. Nu pot să fac efort, stau doar în casă și fac perfuzii, dar soluția finală o reprezintă această operație. Din păcate nu am posibilitățile financiare pentru a ajunge la spitalul din Turcia și de asta am zis să rugăm pe oricine poate da o mână de ajutor să o facă cu gândul că mă ajută să trăiesc”, spune Bogdan.

Donațiile sătenilor
Dumitru Sfia, tatăl lui Bogdan, nu are nici el de lucru. Deși are 35 de ani vechime, nu poate ieși la pensie. Firma la care a lucrat a dat faliment, iar acum el s-a văzut nevoit să vândă tot ce avea prin gospodărie, pentru a face rost de banii necesari operației fiului său. „Aveam patru vite și niște porci, le-am dus la târg la Broșteni și am luat pe el nici 40 de milioane de lei vechi. Sunt prețuri în bătaie de joc, dar le-am dat ca să încercăm să strângem acești bani. De când am tot fost cu el prin spital vă dați seama cât am putut cheltui în acești ani. Medicii din Turcia, vorbim cu ei la telefon periodic și ne-au spus că ne garantează reușita operației. Ne și îndrumă ce tratament să mai urmeze până ajungem la ei, dar problema o reprezintă banii. Oricine ne ajută face un mare bine, indiferent de suma pe care o oferă”, spune tatăl lui Bogdan.

Sătenii au făcut chetă
Tot Slivileștiul știe de necazul tânărului de 26 de ani, oamenii făcând deja chetă și donând fiecare după posibilități pentru a-l ajuta pe Bogdan. Așa s-au strâns aproape 16.000 de euro, dar banii tot nu ajung. „La toți ne pare rău de el. Știm că trebuie dus de urgență în Turcia și de aia am donat și noi cât am putut. Unii de prin sat am dat cinci milioane, alții un milion, au fost și oameni cu mai puțin, fiecare cât a putut, dar ne-a impresionat situația lui. Noi am vrea să se strângă cât mai repede ăștia 27.000 de euro ca să știm că face operația la timp. Are și fetița aia mică de nici doi anișori, e păcat să rămână fără tată”, a spus o localnică.
În strângerea de fonduri s-au implicat și autoritățile locale, inclusiv Consiliul Local contribuind cu bani. La fel și salariații Primăriei Slivilești au donat din lefurile lor diverse sume pentru a se strânge, edilul Sorin Bucurescu având disponibilitatea de a se implica în continuare în a-l ajuta pe Bogdan. Secretarul primăriei, Adrian Bosoancă, de asemenea, pledează cauza tânărului, fiind convins că se vor găsi oameni care să îi salveze viața. „Am convingerea că Domnul le va deschide inimile semenilor noștri care au posibilități de a ajuta cu mai mult decât am putut noi aici în plan local și cred că Bogdan va fi salvat în cele din urmă. Oricine vrea să ajute poate să apeleze la Primăria Slivilești pentru că suntem alături de acest tânăr părinte din comunitatea noastră și vrem să îl ajutăm. Mai e nevoie de circa 12.000 de euro, o sumă care pentru noi poate însemna mulți, dar pentru alții nu”, spus Bosoancă, toți cei care vor să îl ajute pe Bogdan având la dispoziție și un cont bancar, respectiv RO97 RZBR 0000 0600 1822 3783, deschis pe numele soției, cea care poate merge la bancă mai des decât o poate face el.

Vizualizări: 4,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: