Magicianul care îi ajută pe copii să se dezvolte prin teatru

Copiii pot să-şi dezvolte personalitatea, pot să-şi învingă temerile şi să devină mai sociabili prin teatru. Acesta este mesajul unui tânăr actor din Târgu Jiu care încearcă să pună bazele unui concept nou în oraşul nostru. Magicianul Adi Olteanu este printre puţinii actori din judeţul Gorj care lucrează cu micuţii şi încearcă să-i ajute să-şi învingă timiditatea prin cursuri de dezvoltare personală. Tânărul actor este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, dar s-a întors să joace pe scena teatrului târgujian din dorinţa de a fi mai aproape de meleagurile natale.

Are 29 de ani, este din Turburea, însă a părăsit localitatea natală în urmă cu câţiva ani pentru a merge la Bucureşti să-şi împlinească visul de a deveni actor. Pasiunea pentru teatru a descoperit-o în clasa a XI-a, elev fiind la Colegiul Naţional ”Spiru Haret” din Târgu Jiu, unde urma cursuri de artă dramatică. Îşi aminteşte cu drag prima piesă care a fost de altfel şi punctul lui de plecare în această carieră. ”Profesorul Ion Alexandrescu a venit la clasă şi ne-a prezentat un proiect de teatru, ţin minte că pentru piesa ”Doctor fără voie”, de Moliere. Vreau să spun că imediat după ce am prezentat piesa am simţit că nu mai sunt eu, că era tot ceea ce îmi doream eu să realizez, să lucrez alături de profesorul meu pe scenă. Părinţii nu m-au susţinut în demersul meu pentru că ei se gândeau la poliţie, pompieri, altceva, dar eu am mers pe drumul meu”, a spus Adi Şerban.
Porecla de Magicianul Adi Olteanu a căpătat-o încă din facultate de la colegii lui, pentru simplu fapt că venea din regiunea Olteniei. Perioada studenției nu a fost una deloc uşoară pentru tânărul actor. A început încă din facultate să facă bani organizând petreceri pentru copii, unde de altfel a descoperit teatrul pentru copii. S-a pus în pielea mai mult personaje din desenele animate ca Spider Man, Peter Pan, Superman și a reușit să termine facultatea. ”După ce am terminat facultatea am început să jucăm tot teatru pentru copii, am învățat să mânuim și marionete. Când faci ceva cu pasiune nu are cum să nu-ți iese. Câteodată stau și câte trei ore la o petrecere pentru copii și nici nu știu când trece timpul, nu găsesc alt public mai plăcut, alt prilej de a-mi lua energia pozitivă decât din lucrul cu aceşti copii. Așa am pus bazele și unui curs de dezvoltare personală prin teatru, pentru că eu unul simt că am scăpat de anumite emoții, simt că m-am dezvoltat din punct de vedere al imaginației, al relației cu colegii, cred că dacă începi de la vârste fragede reușești să schimbi câte ceva în comportamentul lor”, povestește actorul Adi Șerban.
SPECTACOL
Duminică, 27 martie, de ziua mondială a teatrului, actorul Adi Șerban, alături de zece copilaşi, va pune în scenă piesa ”Căsuţa din oală”. Piesa spune povestea unui moş şi a unei babe care îşi câştigă existenţa din realizarea oalelor. În drum spre un târg, moşul pierde cea mai mare oală care este găsită apoi de animalele pădurii. Povestea devine interesantă când animalele pădurii încearcă să-şi facă o căsuţă în oală şi constată că nu au loc toate în ea. Spectacolul este programat de la ora 17.00, la Shopping City Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: