Oamenii legii, incapabili să prevină o crimă la Ohaba

A fost bătută de zeci de ori de un fost concubin. Ultima dată la jumătatea acestei luni, când Daniela Purdescu, mamă a patru copii, a ajuns la spital cu gâtul tăiat. Pandurul a mai scris de bătăile primite de femeie în martie şi august, dar agresorul este în continuare liber. Femeia a ajuns să se teamă să mai sune la 112, pentru că a fost amendată!!! „Domnul şef de post a zis că dacă nu m-a omorât nu are pentru ce să vină iar la mine, că ştie că sunt numai scandaluri”, spune femeia. De ce există Poliţie, Parchet, Tribunal, Protecţia Copilului, Primăria şi toate celelalte instituţii publice pe care le plătim să ne garanteze dreptul la viaţă, la siguranţă, la un trai decent?

Daniela Purdescu, din satul Ohaba, creşte patru copii, dintre care unul este infirm, condiţiile în care supravieţuiesc cei mici fiind demne măcar de un minim control din partea celor de la Protecţia Copilului, dacă alte instituţii ale statului nu reuşesc să manifeste un interes cât de mic pentru situaţii de acest gen. Femeia stă împreună cu cei mici şi cu mama sa într-o casă, pe un vârf de deal, acolo unde, ca să ajungi repede, trebuie să ai o condiţie fizică destul de bună. Profitând de faptul că locul este destul de izolat, bărbatul cu care aceasta încerca să îşi refacă viaţa profită de forţa fizică pe care o are şi o bate de câte ori are „capsa pusă”.

Ultima dată s-a întâmplat pe la mijlocul acestei luni, când femeia a fost dusă la spitalul din Motru mai mult moartă decât vie. „A venit acasă, a pus mâna pe cuţit şi direct la gât m-a tăiat. Era beat, ca întotdeauna, şi norocul meu a fost că una dintre fete a sărit să mă apere şi el s-a împiedicat. A căzut şi şi-a pierdut cuţitul, iar până când s-a ridicat eu am putut să fug la o vecină, la o verişoară de-a mea cu care mai mă ajut la necazuri din astea. Ea prima dată s-a speriat când m-a văzut cu sângele la gât, dar în cele din urmă a sunat după ajutor la 112”, spune Purdescu, femeia povestind că are reţineri în a suna la numărul unic de urgenţe întrucât, din cauza apelurilor repetate, generate de bătăile primite, poliţiştii din comună ar fi amendat-o şi pe ea şi pe verişoara la care a cerut ajutor. „Domnul şef de post a zis că dacă nu m-a omorât nu are pentru ce să vină iar la mine, că ştie că sunt numai scandaluri. Deci trebuie să fiu moartă, iar el să stea la cârciumă cu nenorocitul ăsta care a băgat cuţitul în mine?!”, întreabă, retoric, femeia.

Tentativă de omor

Salvarea care a preluat-o pe rănită a dus-o direct la spital la Motru, iar aici femeia a stat internată o săptămână, la externare ea nemergând acasă, de teamă că va fi tăiată din nou. S-a ascuns la o rudă de-a sa, dar ieri a fost nevoită să treacă pe la locuinţa în care are patru copii pe care îi îngrijeşte aşa cum se pricepe. „E copilul ăla mai mare care e cu handicap şi pe care nu l-am văzut de atâtea zile. Sunt copiii ceilalţi, care au stat toţi cu mama mea, dar şi pe ea o bate nenorocitul şi văd că nimeni nu-i face nimic”, se plânge femeia.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a confirmat însă că, sub coordonarea unui procuror de la Tribunalul Gorj, este în derulare o anchetă în care Gheorghe Ţandără este acuzat de tentativă de omor. Faptele sale i-au pus în pericol viaţa Danielei Purdescu, lovitura de 5 cm pe care i-a aplicat-o femeii în zona gâtului fiind una căreia puţine victime îi supravieţuiesc. Ancheta este derulată cu individul în stare de libertate, victima sa neînţelegând cât de grave trebuie să fie loviturile pentru a-l vedea pe acesta după gratii. De teamă că va fi omorâtă până se termină cercetările, femeia a cerut Judecătoriei Motru un ordin de evacuare a lui Ţandără din casa sa, deşi recunoaşte că nu se pricepe să formuleze astfel de cereri şi nu îşi pune mari speranţe într-un aviz favorabil din partea instanţei, mai ales că nici nu are bani de cheltuit cu avocaţii care s-o sfătuiască într-un astfel de demers.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: