Oamenii lui Bondoc stau cu ochii pe medicii gorjeni

Cadrele medicale din Gorj nu scapă de controalele inspectorilor Casei Judeţene de Asigurari de Sănătate Gorj. Se pare că medicii nu-şi respectă programul de lucru pe care chiar ei l-au afişat pe uşile cabinetelor şi fac greşeli la completarea reţetelor şi a fişelor de observaţie a bolnavilor. Pe lângă amenzile contravenţionale cu care s-au ales în urma controalelor, medicilor le-a fost diminuată cu 10% valoarea minimă garantată a punctului din luna în curs.
În această perioadă inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au desfăşurat aproximativ 10 controale la clinicile şi la cabinetele individiuale ale medicilor de familie atât din Municipiul Tg-Jiu cât şi din judeţ. Cum era de aşteptat, neregulile nu au întârziat să apară, astfel că verificările inspectorilor s-au finalizat cu amenzi contravenţionale şi cu sancţiuni pentru aproximativ 10 cadre medicale. Amenzile contravenţionale şi sancţiunile aplicate de inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate sunt urmare a neglijenţei în serviciu a medicilor care nu şi-au respectat programul de lucru vizat şi afişat chiar de ei şi au făcut greşeli în completarea reţetelor şi fişelor pacienţilor. 
Cei 10 medici au de plătit amenzi contravenţionale şi s-au ales şi cu o diminuare de 10% din valoarea minimă a punctului garantat din luna în curs „Controalele s-au făcut la furnizorii din cadrul medicinei primare, la specialităţile clinice şi la laboratoarele medicale. Au fost controale planificate, operative şi inopinante, iar la cele operative a fost vorba de verificări la laboratoarele de analize unde s-au găsit câteva nereguli. Pe specialităţile clinice la un număr de 10 medici s-au aplicat un număr de 10 amenzi contravenţionale, fiecare în valoare de 500 de lei noi, şi a fost diminuat cu 10% contractul pe luna în curs, în special datorită lipsei lor de la programul de lucru afişat”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Tot în această perioadă şi furnizorii de servicii medicale au fost verificaţi, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate reziliind contractul cu un furnizor de servicii paraclinice, iar la alţi cinci fiindu-le recalculat punctajul din luna respectivă.


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: