Cifrele Covid arată tot mai bine

3.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 (COVID–19) a raportat vineri Grupul de Comunicare Strategică, în 24 de ore fiind făcute peste 30 de mii de teste. Rata de pozitivare este în jur de 10%, ceea ce nu a mai fost de luni bune.

Peste 600 de mii de români au trecut prin boală, în sensul că au avut cel puțin un test pozitiv. Unii specialiști spun că numărul real poate fi chiar și de zece ori mai mari, ceea ce ar putea însemna că ne apopiem de o imunizare în masă. În lipsa unei testări masive, este însă greu să știm realitatea.

Gorjul este trecut în raportarea de vineri cu 29 de cazuri noi, Doljul cu 109, Mehedinți cu 15, Olt cu 31, Vîlcea cu 52.

La nivel național au fost raportate 63 de decese, dintre care 60 ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.635. Dintre acestea, 1.091 sunt internate la ATI.  

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: