Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fostul patron de la Caritas a ajuns să doarmă sub cerul liber

Ioan Stoica, patronul celebrului joc piramidal Caritas, a ajuns să fie evacuat din garsoniera din Brasov în care locuia cu chirie. Caritas era popular în anii 90, când românii au fost păcăliți că, dacă depun o sumă de bani, după o anumită perioadă primesc de opt ori mai mult. Aproape toți s-au lăcomit și lăsau banii în continuare, iar în final aproape toți participanții au pierdut.

Stoica nu a si-a mai platit utilitatile de cativa ani, astfel incat proprietarul a cerut evacuarea, conform foaiatransilvania.ro.

Fondatorul si proprietarul afacerii, Ioan Stoica, a fost condamnat in anul 1995 de catre Tribunalul din Cluj la un total de 7 ani de inchisoare pentru frauda, dar a facut apel si i s-a redus termenul de pedeapsa la numai doi ani. Nemultumit si de aceasta perioada, el s-a adresat Curtii Supreme de Justitie si sentinta i-a fost micsorata la un an si jumatate de inchisoare. A fost eliberat la data de 14 iunie 1996.

 Stoica are acum 76 de ani. Caritas a fost un joc de tip piramidal care a functionat in Romania intre aprilie 1992 si august 1994. A atras milioane de deponenti din toata tara care au investit mai mult de 1.000 de miliarde de lei vechi (intre 1 si 5 miliarde de dolari americani) inainte de a da faliment in 14 august 1994. La data declararii falimentului avea datorii de 450 milioane de dolari americani.

Vizualizări: 6,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: