Sandokan face sărbătorile după gratii

Nu i-a venit să creadă, dar până la urmă a trebuit să accepte că instanţa nu poate discuta cererea sa de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau o altă măsură mai blândă.

Marinică Bonculescu, zis Sandokan, a aflat joi cu uimire că nici el nici ceilalţi doi inculpaţi cu care a fost trimis în judecată într-un dosar de omor nu pot fi judecaţi din simplul motiv că dosarul lor se află încă la Curtea de Apel Craiova. Ca urmare, Tribunalul Gorj a trebuit să constate lipsa dosarului în baza căruia să judece solicitările inculpaţilor, în cele din urmă fiind stabilit un termen „cu celeritate” pentru a se discuta cererile lui Sandokan şi ale celorlalţi doi bărbaţi. Termenul respectiv a fost decis pentru data de 10 ianuarie, adică fix după sărbătorile de iarnă, pe care atât Bonculescu, cât şi Marius Nisciuc şi Răzvan Căldăraru sperau să le facă alături de cei din familiile lor.

Toţi trei au fost arestaţi preventiv în urma unui scandal produs în cartierul Obreja cu doi ani în urmă, pe parcursul procesului fiecare inculpat încercând să invoce diverse motive pentru a îndupleca instanţa să dea o decizie care să nu îi priveze de libertate. Toamna aceasta, Sandokan chiar a obţinut două astfel de hotărâri la Tribunalul Gorj, dar, de fiecare dată, procurorii au contestat şi au răsturnat situaţia la Curtea de Apel Craiova, inculpaţii fiind menţinuţi în spatele gratiilor. După ce a aflat joi că cererea sa nu poate fi judecată din lipsa dosarului, Sandokan a apucat doar să spună că aşa funcţionează Justiţia la noi, după care i s-a comunicat că dosarul a fost închis şi nu mai are voie să se exprime. (G.I.)

Vizualizări: 1,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: