Obrigado Eric !

Eric de Oliveira a părăsit Pandurii după numai 6 luni. Brazilianul rămâne în inimile fanilor prin golurile şi schemele sale, dar şi prin atitudinea sa faţă de public, una caldă şi simpatică. La Al Ahli, Eric va câştiga de 6 ori mai mult ca la Tg-Jiu.

Pandurii au fost super inspiraţi când l-au luat pe Eric de la Mediaş în vară. În numai 6 luni, brazilianul a devenit golgeterul Ligii 1, a dus echipa în grupele Europa League şi a fost vândut pe 1,2 milioane de euro în Arabia Saudită.

Eric cel mare

Povestea lui Eric la Tg-Jiu a fost scurtă, dar extrem de intensă. Gorjenii l-au adus în vară chiar înaintea debutului european de la Tallinn, când brazilianul se săturase de Gaz Metan după 6 ani petrecuţi acolo. Eric putea ajunge atunci la Steaua, dar roş-albaştrii nu au vrut să plătească pentru el şi l-au ales pe Adrian Cristea. Pandurii l-au cerut şi pe Breeveld la pachet şi au plătit ardelenilor undeva la 400-500 de mii de euro.

Nimeni nu putea anticipa cum se va adapta brazilianul minune printre olteni. Dar, a fost dragoste la prima vedere. Fanii i-au scandat numele de la primul meci acasă cu FC Braşov, iar Eric le-a răsplătit pe deplin încrederea. Mai întâi printr-o calificare aproape miraculoasă în grupele Europa League şi mai apoi prin golurile superbe din campionat şi Europa.

Eric a fost un adevărat motoraş pe teren, dar şi principalul responsabil cu buna dispoziţie în vestiar prin glumele sale. Atitudinea sa faţă de fani şi presă a fost una exemplară. Mereu cu zâmbetul pe buze, mijlocaşul nu a făcut nazuri când a venit vorba de autografe, poze sau interviuri. Poate că aşa îi stă în caracter sau poate că ştie cât contează imaginea bună pentru un fotbalist, în oricare caz Eric a ştiut să se „vândă”. Pe gazon, nimeni nu a fost mai tare ca el. Pleacă la arabi din postura de golgeter al Ligii 1 cu 11 goluri, dar şi din postura de cel mai bun pasator, cu 9 assist-uri. Pandurii şi Eric au făcut un tandem perfect. Primii rămân cu un profit frumuşel de pe urma brazilianului, iar acesta pleacă de la 7.000 euro pe lună la 40.000 cât va avea în Arabia Saudită.

„Este o afacere pentru Pandurii din punct de vedere financiar. Va fi greu fără Eric, cu un ochi plângem şi cu altul râdem. Am pierdut un jucător valoros, dar ne-am gândit şi la el, la familia lui, la viitorul lui pentru că anul acesta face 29 de ani. Are un contract de 5-6 ori mai mare decât cel de la Pandurii, e greu să ţii un jucător în aceste condiţii.”   Eugen Pîrvulescu

„Nu a fost dorinţa mea de a pleca aşa de mare, am vorbit cu domnul Condescu, m-am simţit bine la Pandurii. În şase luni am câştigat mai mulţi bani decât în toţi cei şapte ani în România !”   Eric de Oliveira

Cifrele afacerii Eric

Pandurii au bătut palma cu cei de la Al Ahli după mai multe runde de negocieri. Suma de transfer e ţinută la secret, unele surse vorbind de 1 milion de euro, altele de 1,2 milioane. „Este o sumă care a mulţumit clubul. Suma pe care clubul şi-a dorit-o, a obţinut-o. Este o afacere foarte bună. După şase luni, ce am luat e foarte bine. Pe noi ne mulţumeşte acest transfer, dar lasă un gol mare în echipă. Trebuie să ne mişcăm cât mai repede pentru a umple acest gol”, a comentat Pîrvulescu. Cel mai probabil, Eric pleacă pentru 1,2 milioane de euro, din care 240.000 vor lua drumul Mediaşului în contul acelei clauze de 20%. Dacă tragem linie, pandurii rămân cu un profit de 650.000 de euro de pe urma lui Eric luând în calcul şi cei 300.000 pe care gorjenii s-au angajat să-i plătească Gazului atunci când l-au adus pe brazilian de la Mediaş. Mijlocaşul de 28 de ani a efectuat ieri vizita medicală la Bucureşti şi apoi a plecat în Arabia Saudită. Într-un an şi jumătate în deşert, Eric va încasa în jur de 800.000 de euro.

„Salariul pe care mi l-au dat cei de la Al Ahli nu mi-l poate da nicio echipă din România. Am 28 de ani şi mă gândesc la viitorul copilului meu. E în acelaşi timp şi o nouă provocare. Mai presus decât banii, aştept să fiu iubit aşa cum am fost în România, deşi ştiu că va fi greu.”    Eric de Oliveira

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: