Eric merge totuşi la Al Ahli

Saudiţii au urcat ieri oferta la 1,2 milioane de euro, sumă pe care pandurii au acceptat-o. Eric pleacă de la Tg-Jiu din postura de golgeter al Ligii 1 şi va încasa în jur de 500.000 de euro pe an la arabi.

Telenovela Eric a ajuns la final. Saudiţii de la Al Ahli au renunţat la ideea de a-l aduce pe Sânmărtean şi au fost de acord să pluseze pentru Eric.

Afacere bună pentru toţi ?

Situaţia transferului lui Eric s-a modificat de la o zi la alta. Mai întâi a părut că pleacă la Al Ahli, dar oferta de 800.000 de euro a şeicilor nu a fost pe placul pandurilor. Arabii s-au reorientat spre mult mai ieftinul Lucian Sânmărtean de la Vaslui, dar acesta a fost refuzat de antrenorul Vitor Pereira din cauza vârstei, 33 de ani. Cei de la Al Ahli nu au vrut să plece din România fără un mijlocaş de creaţie şi au mărit oferta pentru Eric la 1,2 milioane de euro, sumă considerată acceptabilă de gorjeni. Aceştia voiau iniţial 1,5 milioane în schimbul brazilianului care a marcat de 11 ori în tur, dar s-au mulţumit şi cu 1,2 milioane. Gaz Metan Mediaş trebuie să mai primească 20% din această afacere, adică 240.000 de euro. Ardelenii se aleg astfel cu aproximativ 600.000 de euro de pe urma lui Eric (350.000 din vară + 240.000 acum) în timp ce pandurii fac un profit cam tot de 600.000 de euro. Brazilianul iese şi el grozav din această tranzacţie, urmând să încaseze 40.000 de euro pe lună la arabi faţă de 7.000 cât avea la Pandurii. Pare să fie o afacere bună pentru toţi, dar dacă ne gândim că CFR Cluj e gata să-l dea pe Deac (27 de ani) la Tom Tomsk în Rusia pentru 1,3 milioane de euro, parcă pandurii nu mai ies aşa bine din vânzarea golgeterului Ligii 1 cu 11 goluri. Eric e totuşi un jucător mult mai bine văzut decât Deac. Eric a fost motorul echipei în tur şi le va fi greu gorjenilor să găsească un înlocuitor pe măsură.

31 - de meciuri a jucat Eric la Pandurii, meciuri în care a marcat 14 goluri şi a dat 12 pase de gol

1 - an şi jumătate este perioada pentru care Eric a semnat cu Al Ahli

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: