Obsesiile și fricile unui motan bătrân!

Dan Voiculescu stă cu ochii pe acordul nefiresc, de neagresiune, încheiat între premier și președintele statului. Îi e frică să nu devină cu timpul un acord de prietenie căruia să-i cadă el victimă și să se trezească cu toată puterea lui de influență la pârnaie, alături de fostul premier Năstase. Terenurile luate de la fostul Institut de Cercetări Alimentare cu contribuția creatoare a celui mai înverșunat dușman al e-urilor, Mencinicopski, devenit între timp emblema trustului Voiculescu în ceea ce privește modul de alimentație sănătos, atârnă din ce în ce mai greu de gâtul bătrânului turnător. Aproape 4 ha de teren din Băneasa și clădiri în suprafață 10.000 mp desfășurați care au aparținut fostului Institut de cercetare au fost cumpărate printr-o șmecherie cu puțin peste 100.000 de euro în anul 2003, cu ajutorul dușmanului e-urilor, pe acea vreme director general al institutului. Hoţomănia, denumită așa, dar în alți termini, de procurorii anticorupție, s-ar fi făcut cu sprijinul nemijlocit și al altor persoane, acum colege de dosar penal cu Voiculescu.

Sigur, o să spuneți: ce vină are omul? că el n-a vândut, ci a cumpărat, iar de prețul mic este răspunzător directorul general, Mencinicopschi, care nu avea decât vina de a fi membru al partidului lui Voiculescu încă de la înființare… Dar, până nu se va demonstra că Institutul de Cercetări Alimentare a fost luat aproape pe gratis și prin mijloace nelegale, să-i acordăm prezumția de nevinovăție și lui, și celorlalți cercetători de talia lui Mencinicopschi.

Însă și așa tot neliniștit va rămâne și tot terorizat de umbra lui Băsescu va fi. Altfel nu se explică de ce, chiar și după a doua încercare eșuată de suspendare a președintelui, Voiculescu amintește insistent de o posibilă a treia suspendare a președintelui, pentru că altă posibilitate de scurtare a mandatului acestuia el nu mai vede. Obsesia lui Voiculescu, devenită arhicunoscută, s-a transformat cu ajutorul imperiului media pe care-l deține  în boală de care nu vrea în ruptul capului să se trateze. Nici după ce i-a explicat Ponta că o nouă suspendare nu intră în discuție, nici după ce chiar și Crin Antonescu a ieșit public și a explicat că suspendarea nu e de actualitate, el tot nu vrea să înțeleagă. Autosugestionându-se, Voiculescu crede că starea sa de inculpat în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare va dispărea odată cu omul Băsescu de la Cotroceni.  Crin Antonescu, pe care-l vede din prima președinte, i-o fi promis că-l scapă, din moment ce se grăbește atâta cu scurtarea mandatului președintelui Băsescu.

O a doua problemă a bietului om bântuit de fantome este frica de trădare. Vede peste tot trădători și sugerează că ei s-ar fi cuibărit în  partea social democrată a alianței pe care a nășit-o, altfel nu se explică de ce  îi este din nou teamă ca tratatul de neagresiune dintre Ponta și Băsescu să nu devină unul de fraternitate… Este din ce în ce mai clar că Voiculescu simte din ce în ce mai mult mirosul celulei lui Năstase și nu e dispus să moară politic decât ținându-se de mână cu Băsescu. Crin Antonescu, copilul său de suflet, dă și el semne de enervare, chiar dacă deocamdată îi este somn.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: