Odă mititelului conducător

Mi-e ruşine că-s contemporan cu nişte lingăi anacronici ca aceia care scriu la Ediţie Specială. Sub dictatura brutarului Mititelu, Ediţie Specială este o proiecţie a Scânteii de pe vremea lui Ceauşescu. Îndoctrinaţi şi lipsiţi de nuanţe, ziariştii de la Ediţie reuşesc să-i bată la nesimţire şi subiectivism până şi pe centralii mogulilor Voiculescu, Vântu sau Păunescu. Aş putea să vă citez din sute de articole hazlii care ignoră distrugerea aproape totală a Universităţii Craiova de către brutarul tutelar. O să mă mulţumesc cu ultimul, semnat Andrei Săvulescu şi intitulat oltenistic "Fiţi japonezii României!".

"Ca şi japonezii, Ştiinţa a avut parte în această iarnă de un seism puternic, urmat de tsunami, numit Piţurcă. Acum, mai mult ca oricând, suporterii trebuie să-şi susţină favoriţii. Solidari cu jucătorii, îşi vor unii forţele şi vor trece cu brio peste cele mai dificile examene din acest sezon. Salvarea de la retrogradare e principalul obiectiv. Cu doar 1 punct acumulat în primele 3 jocuri din 2011, Universitatea se află pe marginea prăpastiei. Trădarea provocată de plecarea jucătorilor Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu a mai înfipt un pumnal în inima alb-albastră."

Deci suporterii şi jucătorii îşi vor unii (sic!) forţele, zice Săvulescu ăsta. Şi Piţurcă e tsunami-ul, iar jucătorii care au plecat de foame sunt trădători şi au înfipt "un pumnal în inima alb-albastră". Duşmanii de clasă, duşmanii poporului, etc. Paranoia lui Mititelu manifestată insistent în articolele greţoase din Ediţie Specială seamănă din ce în ce mai mult cu cea a lui Ceauşescu. La scară mică, Ediţie Specială este o fostă Românie comunistă aflată cu bocancul pe gât. Deja nu mai e vorba de ingerinţa patronului în treburile editoriale. Asta se întâmplă la oraş. La Craiova e dictatură cu mână de fier. Iar în paginile acelei mizerii este pur cult al personalităţii. Surprinzător e faptul că asta se întâmplă fără ca acei redactori să fie măcar plătiţi, ceea ce demonstrează foamea acută pe care o resimt şi din cauza căreia au renunţat la toate vertebrele din şira spinării.

Aşa a ajuns marea Universitatea Craiova, echipa care s-a opus ani de zile sistemului comunist: victima unui sistem comunist mai mic, condus de un comunist fără bani, fără charismă, fără echilibru şi fără creier. Nu doar din cauza înscrierii sponsorului pe tricourile de joc, Universitatea Craiova a ajuns să se confunde cu Ediţie Specială: o echipă tristă, total subordonată, lipsită de sclipiri şi oarbă la propria incompetenţă. Odihnească-se în pace.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: