Oferta educaţională a Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari

Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu, pentru anul şcolar 2016-2017, cu patru clase de a IX-a. Clasele înfiinţate în anul şcolar viitor sunt atât cu profil real, cât şi tehnic. Absolvenţii Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari reuşesc cu lejeritate să găsească un loc de muncă.

Pentru anul şcolar viitor au fost înfiinţate patru clase de a IX-a la Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din oraşul Rovinari. Cele două clase de profil real sunt pe specializarea Științe ale Naturii, iar fiecare clasă dispune de un număr de 28 de locuri. În ceea ce privește clasele de profil tehnic, sunt disponibile două specializări: Electronică automatizări și Electromecanică. Pentru fiecare clasă sunt disponibile câte 28 de locuri.
Directorul Liceului din Rovinari, Dumitru Fârță, a spus de ce absolvenţii claselor a VIII-a ar trebui să opteze pentru unitatea pe care o conduce. "Absolvenţii de gimnaziu ar trebui să opteze pentru liceul nostru în primul rând pentru condiţiile oferite de școală, plecând de la bază materială, corpul profesoral, asistenţă medicală, asistență psiho-pedagogică și pentru proiectele în care instituţia este angrenată și la care pot participa elevii care pot obține și burse profesionale și o altă calificare paralelă cu calificarea de bază. Specializările pe care le avem sunt căutate pe piața muncii. Toate calificările sunt stabilite împreună cu agenţii economici din zonă și ținând cont și de nevoia de calificare pentru regiunea Sud-Vest Oltenia", a declarat Dumitru Fârță, directorul Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari.
Unitatea școlară are parteneriate cu agenții economici din zonă, precum Uzina Mecanică Rovinari sau Enova Group. Astfel, liceenii și cursanții claselor de școală profesională de la Colegiul "Gheorghe Tătărescu" care urmează clasele cu profil tehnic au posibilitatea să facă practică cu specialiştii din domeniile în care se perfecţionează.
În ceea ce priveşte învăţământul profesional, Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din oraşul Rovinari pune la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu o clasă în domeniul de formare Mecanică. Clasa este împărţită în două calificări profesionale. 14 locuri sunt disponibile la calificarea Strungar şi alte 14 locuri la calificarea Electronist aparate şi echipamente.

Şcoala de maiştri şi postliceală
În cadrul Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din orașul Rovinari funcționează și o școală de maiștri, dar și o școală postliceală. Pentru anul școlar viitor, la școala de maiștri este disponibilă o clasă, cu 28 de locuri, în domeniul de formare Electric, specializarea fiind Maistru electromecanic aparate de măsură și automatizări. Mai este disponibilă și o clasă de a XI-a, învățământ seral. Domeniul de formare este Mecanică, iar calificarea profesională este Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații.
În ceea ce privește Școala Postliceală, sunt disponibile două clase. Una în domeniul de formare Protecţia Mediului, calificarea profesională fiind Tehnician laborant pentru protecţia calităţii mediului şi o alta în domeniul de formare Mecanică, calificarea profesională Tehnician operator maşini cu comandă numerică.

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: