Tudor Vladimirescu, omagiat la Padeş. Ce manifestări vor avea loc!

Tudor Vladimirescu va fi omagiat duminică, 19 iunie, la monumentul Proclamaţiei de la Padeş. La împlinirea a 195 de ani de la Revoluţia din 1921, autorităţile locale şi judeţene au organizat o serie de manifestări care să marcheze evenimentul. Tot duminică va avea loc şi bâlciul tradiţional.

Evenimentul intitulat ”Imn în Câmpia Soarelui” are ca scop celebrarea eroului național Tudor Vladimirescu și a ostașilor săi, dar și a faptelor lor de vitejie. Autorităţile locale au pregătit o serie de manifestări ce vor avea loc la monumentul Proclamaţiei de la Padeș.
Primarul comunei, Serafim Antonie, a spus care este programul manifestărilor. "În data de 19 iunie vom avea o manifestare cultural-artistică evocatoare pentru domnul Tudor, pentru că se împlinesc 195 de ani de la eveniment. Avem invitați Ansamblul Artistic Profesionist "Doina Gorjului", Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Societatea de Științe Istorice din România Filiala Gorj, Asociația "Acasă la Brâncuși", primăria municipiului Târgu Jiu, Garnizoana Târgu Jiu, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, Jandarmeria. Vom avea un moment literar muzical evocator susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist "Doina Gorjului". O să înceapă la orele 10, cu un semnal de trompete și marș de întâmpinare, primirea oficialităților și a delegațiilor, o slujbă de pomenire pentru Tudor și pandurii săi", a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeș.
La eveniment au fost invitați să ia parte președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, dar și istoricul Gheorghe Nichifor.
După manifestările din Câmpia Soarelui, localnicii şi nu numai sunt aşteptaţi la bâlciul tradițional, în luncă.

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: