Oficial al CE Oltenia: Producția s-a revigorat

Semne bune toamna are! Termocentrala din Rovinari funcționează la capacitate maximă, cu toate grupurile energetice. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de câteva luni din cauza cererii de energie tot mai mici din pandemie. Cărbunele asigura, duminică, 23% din piața de energie.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul Energetic Național, duminică, producătorul de energie pe bază de cărbune din Gorj intra în piață cu aproximativ 1.200 de MWh.

Piața de energie dă semne că s-a revigorat după luni întregi în care pandemia a ținut cererea tot mai jos. Cu toate acestea, oficialii Complexului Energetic Oltenia recunosc că, dacă nu ar fi fost ajutorul primit de la stat pentru achiziția certificatelor de dioxid de carbon, compania nu ar mai fi avut de unde să plătească salariile sau facturile.

Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, a explicat că au mai rămas în jur de 80 de milioane de euro după ce au fost cumpărate certificatele de CO2, iar cu acești bani s-au achitat în ultimele luni salariile în companie. “Producția de energie s-a revigorat, dar prețul al energiei este cu mult scăzut. Toate grupurile energetice de la Rovinari sunt în funcțiune. Balanța s-a mai echilibrat. Dacă nu ar fi fost acea economie din ajutorul de salvare, generată de reducerea certificatelor de CO2, efect al crizei Covid la nivel global, rezultatul economiei, undeva la 80 de milioane de euro, care a susținut cash-flow-ul companiei în lunile anterioare. Fără acea economie, compania nu ar fi putut să dea salariile”, a spus Iulian Popescu, la Radio Infinit.

251 de milioane de euro a luat, în luna martie, compania drept împrumut care o să fie transformat în ajutor de salvare.

Vizualizări: 2,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: