OFICIAL: Pierderile CE Oltenia generează privatizarea

Complexul Energetic Oltenia a dat publicităţii ieri după-amiază un comunicat de presă în care recunoaşte oficial că singurul argument care există pentru a împiedica privatizarea unităţii îl reprezintă profitul. Situaţia de pe piaţă nu este însă una…profitabilă şi, ca urmare, managerul privat Laurenţiu Ciurel face din nou apel la „loialitatea” angajaţilor pentru a trece peste „provocările pieţei”.

Provocări care erau însă de neconceput acum un an, în campanie electorală, când politicienii se dădeau peste cap să mute sediul CEO la Târgu Jiu, de parcă pentru asta ar fi trebuit să mute munţii din loc, în loc să se asigure că unitatea are unde să-şi vândă energia pe care o produce.

„În condiţiile actuale de piaţă, care au determinat o scădere a veniturilor sub 60%, menţinerea societăţii pe profit este argumentul de a împiedica privatizarea acesteia. Toate acţiunile întreprinse în acest sens se desfăşoară cu respectarea legislaţiei în vigoare. Capacitatea de a rezista provocărilor timpului este expresia seriozităţii şi profesionalismului cu care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, iar loialitatea este una dintre caracteristicile care se cer salariaţilor, faţă de propriile interese ale companiei”, a spus Ciurel într-un comunicat de presă, dat publicităţii pentru a „dezaproba” încercarea de asociere a unor probleme de sănătate ale unor angajaţi ai CEO cu procesul de reorganizare a personalului TESA.

Comunicatul de presă a fost un fel de replică la relatările conform cărora una dintre angajatele unităţii, Elena Gârjoabă, a ajuns la spital după ce a fost obligată se semneze actele adiţionale prin care administraţia putea opera reduceri semnificative de salariu. „Facem menţiunea, pentru cazul expres al d-nei Elena Gârjoabă, că încadrarea pe nivelul II de salarizare este aceeaşi pentru toţi economiştii din cadrul structurii organizatorice respective, în funcţie de responsabilităţile şi atribuţiunile aferente şi nu în funcţie de persoana care ocupă postul. În cea mai mare parte salariaţii care au refuzat  semnarea actelor adiţionale sunt persoane care au beneficiat de creşteri majore sau repetate ale drepturilor salariale, în anii anteriori”, se mai arată în comunicatul de presă.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: