Sute de persoane disponibilizate la Hidroconstrucţia Târgu Jiu

Aproape 300 de angajaţi ai societăţii Hidroconstrucţia Sucursala Jiu vor fi disponibilizaţi începând cu luna august. Societatea, prestatoare de servicii pentru Hidroelectrica, se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza lipsei contractelor pentru anul în curs. Primii vizaţi de disponibilizări sunt angajaţii care reprezintă personal TESA.

Conducerea Hidroconstrucţia a motivat decizia de a disponibiliza din personalul existent prin lipsa finanţării la obiectivele în curs de execuţie, dar şi prin lipsa acută a lucrărilor pentru anul în curs, mai ales că mare parte din lucrările pe care le-a avut societatea au fost finalizate. Practic, nu se ştie cu exactitate cine şi când mai exact va fi disponibilizat însă conducerea unităţii este obligată să transmită la AJOFM Gorj până la 24 iulie disponibilizările care se vor face pe categorii de personal şi pe etape, dat fiind faptul că aceste concedieri se vor efectua până la sfârşitul anului. „Am primit o notificare de la Hidroconstrucţia S.A. Bucureşti filiala Jiu pentru 289 de persoane în perioada 24 august - 31 decembrie 2013. Au notificat şi reprezentanţii salariaţilor, sindicatul şi urmează ca în zece zile să le dea răspunsul. Sunt obligaţi să revină cu o notificare cu 30 de zile înainte la noi şi atunci ne vor spune exact etapele şi câte persoane vor disponibiliza în fiecare etapă”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Societatea ar putea să renunţe parţial sau integral la disponibilizări în cazul în care va semna noi contracte. Hidroconstrucţia efectuează servicii de apă şi canalizare, construcţii civile şi industriale, transport rutier intern de călători şi transport rutier intern de marfă.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: