Vanghelie ştie unde avea Ponta întâlniri de taină cu Oprea

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a vorbit despre întâlniri „de taină” pe care fostul premier Victor Ponta le avea cu unul dintre nașii săi, vicepremierul Gabriel Oprea. Conform edilului care „nu mai este”, întâlnirile se consumau în sediul Ministerului Apărării, acolo Ponta și Oprea având garanția că nu erau interceptați și monitorizați de serviciile secrete sau de către anchetatori, mai ales că, ulterior, ambii au devenit inculpați în diverse dosare penale.

Vanghelie, cel care la arestarea sa pentru fapte de corupție spunea că le-a pregătit un loc în celulă și lui Oprea și lui Ponta, a fost mai puțin categoric pe această temă, într-o emisiune televizată la România Tv el fiind mult mai înțelegător cu cei doi, deși gramatica i-a jucat în continuare feste.  „Nu le doresc nimănui, nici măcar lui Oprea sau Ponta să se ducă acolo. Că aș fi dorit să nu mai facă parte din clasa politică, da. Și cred că aici trebuie să se oprească bătălia noastră politică. Nu trebuie să ajungem să ne arestăm, să ne creăm probleme familiilor. Cred că au împins meciul prea tare, și Ponta și Oprea, și drept dovadă uitați-vă că, până la urmă, ei m-au trimis pe mine acolo, dar sus e un Dumnezeu", a spus Vanghelie, acesta acuzându-i pe cei doi că ar sta la baza actualului val de arestări din țară.

"Ei au dat drumul la marea bătălie pe evaziune fiscală, împreună cu Parchetul General pentru că, din păcate, lucrurile sunt împărțite în România, puterea s-a împărțit în România și nu mai merge coerent. Ei, împreună cu fostul procuror general Nițu, au dat drumul și au nenorocit capitalul autohton (...) prin diferite formule, pentru că-i deranjau la diferite licitații. Plecând de aici, puțin mai departe își rezolvau pe această formulă toate problemele personale în interiorul partidului și din jurul lor. Denunțul s-a făcut la Parchet, nu la DNA. Mie mi-e foarte greu ca în 3 minute să explic cum se ocupă statul de drept, când vrea să se ocupe de cineva, cum se ocupă, cum te încreionează și cum te bagă și pe securitate națională, te bagă și pe siguranță națională, te bagă în toate manuscrisele necesare. Și toate aceste lucruri se fac la niște întâlniri de taină. La vremea respectivă se făceau la Ministerul Apărării (...), discuțiile de taină, când se stabileau anumite lucruri, pe mai multe teme, nu doar Marian Vanghelie. S-au stabilit și pentru unii care au deranjat la anumite licitații pe care le făcea Guvernul României la anumite ministere și i-au eliminat pe unii din rețea doar pur și simplu că-i deranjau", a mai spus fostul edil.

Vizualizări: 421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: