Extinderea unor cariere miniere, blocată la Ministerul Justiţiei

Funcţionarea a patru cariere miniere din Complexul Energetic Oltenia este la mâna guvernului. Directorii companiei speră ca până în martie-aprilie să obţină hotărârile de guvern pentru exproprierile pentru cauză de utilitate publică.

CE Oltenia a reuşit să obţină o astfel de hotărâre doar pentru extinderea Carierei Jilţ Nord. Pentru Roşia şi Jilţ Sud, documentaţia s-a blocat la Ministerul Justiţiei. „Avizul de la Ministerul Justiţiei a fost amânat, s-a întors documentaţia la Jilţ Sud şi Roşia. Sperăm ca până în aprilie să obţinem hotărârea de guvern”, a spus Gheorghe Dobriţanu, directorul Direcţiei Miniere, la un post de televiziune. Sunt în curs de elaborare documentaţiile pentru exproprierile necesare extinderii carierelor Roşiuţa şi Pinoasa.

Preşedintele Directoratului, Sorin Boza, spune că este vital ca problemele să fie rezolvate până în martie-aprilie. „Sunt probleme mari pe care le ştie toată lumea, pe partea de exproprieri, pe partea de fond forestier. Am construit un buget la Complexul Energetic Oltenia anul acesta bazându-ne că toate aceste probleme vor fi ca şi rezolvate la 15 martie - 1 aprilie. Trebuie să rezolvăm până atunci”, a spus Boza la Acces TV.

Dobriţanu mai spune că deocamdată nu sunt probleme grave, dar ar putea fi din vară: „Jilţul poate rezistă, dar la Roşia şi Tismana avem suprafeţe de pădure achiziţionată, dar nu putem înainta”.

Vizualizări: 2,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: