Olguţa şi salariile de minus trei lei

Cazul îngrijitoarei de la o grădiniţă din Gorj, căreia i s-a spus că după o lună de muncă nu doar că nu va fi plătită, dar trebuie să mai vină şi cu trei lei de acasă, nu a clintit niciun muşchi pe faţa Liei Olguţa Vasilescu, ministrul care a reuşit să producă haos în salarizarea din România.

Ministrul Muncii a ţinut marţi o conferinţă de presă în care toată lumea se aştepta dacă nu la scuze, măcar la măsuri de îndreptare a situaţiilor semnalate de sindicatele din toată ţara. Sunt mii de salarii care scad în poliţie, sunt mii de salarii care scad în justiţie, sunt mii de salarii care scad în sănătate din cauza tăierii unor sporuri. Sunt zeci de mii de salarii care scad, dar ministrul Muncii vine în conferinţa de presă pentru a spune că... toate salariile au crescut. Mai puţin, spune ministrul, salariile celor care câştigau mai mult decât preşedintele Iohannis.

Ce să spună, în aceste condiţii, săraca îngrijitoare de la grădiniţa din Roşia de Amaradia, plătită pe luna ianuarie cu minus trei lei. Până ieri, se mai gândea dacă să îşi dea demisia sau nu, că pe gratis poate să muncească şi în propria gospodărie. Cu un aşa ministru, nu mai are de ce să stea pe gânduri.

Este clar pentru toată lumea că Lia Olguţa Vasilescu a produs haos, dar PSD nu îi va cere niciodată demisia. Nu neapărat pentru că are o organizaţie puternică la Dolj, dar atât ea, cât şi partenerul ei de viaţă Claudiu Manda sunt piese importante în lupta lui Dragnea cu Justiţia. Aşa că Lia Olguţa Vasilescu poate să greşească oricât, poate să scoată toate sindicatele în stradă, că nu i se va întâmpla nimic.

Ce o fi însă în sufletul zecilor de mii de oameni cu salarii normale, să zicem peste medie, care au aflat că problema lor este negată la un nivel atât de înalt? Pe cine minte Lia Olguţa Vasilescu atunci când apare în conferinţa de presă? Nu realizează că îi minte pe oamenii care au primit deja fluturaşul de salariu pe ianuarie şi au văzut acolo câteva sute de lei în minus? Nu realizează că poate îi minte pe oamenii care au votat-o?

Sigur că realizează, dar nu îi pasă. Alegerile sunt încă departe, iar până atunci miza PSD este să reziste la guvernare până pune mâna pe toate structurile de forţă. După ce îşi vor asigura libertatea, liderii PSD vor găsi ei resurse pentru un program electoral şi mai plin de minciuni, pentru că se vor găsi destui care să le creadă.

Salariul de minus trei lei de la Roşia de Amaradia va rămâne însă un exemplu al haosului produs de Lia Olguţa Vasilescu în sistemul bugetar, mai ales că a venit într-o lună în care parlamentarilor le-a mai crescut indemnizaţia cu 800 de lei, depăşind fiecare pragul de zece mii de lei net pe lună.

Vizualizări: 1,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: