Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Olimpia Bratu a preluat Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu Jiu are director nou, în persoana Olimpiei Bratu. Acesta a preluat atribuţiile noii funcţii începând de ieri, înlocuind-o pe Alexandra Andrei. Pe postul lăsat liber la Direcţia de Cultură Gorj va fi numit până la organizarea unui nou concurs un director interimar de Ministerul Culturii şi Cultelor. Olimpia Bratu spune că îşi propune să digitizeze resursele bibliotecii.

Biblioteca secolului XXI va dispune de un site care să ofere informaţii complete şi permanent actualizate, informaţii despre serviciile oferite de bibliotecă sau îndrumare bibliografică. „Obiectivul strategic în perioada 2010 -2013 constă în dezvoltarea serviciilor specifice potrivit nevoilor utilizatorilor şi în concordanţă cu resursele specifice, cu accent pe dezvoltarea procesului de informatizare şi digitizare a resurselor”, spune Olimpia Bratu. În acest sens, atât cei care locuiesc în mediul rural, cât şi cei din mediul urban vor avea acces la resursele bibliotecii prin intermediul Internetului. De asemenea, tinerii care vor avea nevoie să citească volumele din bibliografia şcolară nu vor mai trebui să îngroaşe rândurile în sălile de împrumut, ci vor putea să le consulte direct de pe site-ul Bibliotecii Judeţene. Mai mult decât atât, aceştia îşi vor putea rezerva anumite cărţi prin intermediul site-ului pus la dispoziţie. De asemenea, Olimpia Bratu îşi propune ca pe perioada mandatului său să fie întocmită o colecţie digitală a presei gorjene. „Vom realiza o colecţie digitală a presei gorjene pornind de la cele mai vechi exemplare din fondul bibliotecii, pe care o vom completa pe parcurs cu exemplare existente la alte instituţii. În acest sens vom întocmi parteneriate cu instituţiile judeţene păstrătoare de exemplare ale presei vremii, Arhivele Naţionale, Muzeul Judeţean sau Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu”, afirmă Olimpia Bratu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: