Daniel Popescu (APDRP): Este adevărat că au fost nişte incompatibilităţi

Daniel Popescu, directorul Agenţiei de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Craiova, a declarat că primarii din Gorj nu au primit finanţare pentru proiecte prin măsura 322 pentru că au fost mai slabe decât a celorlalţi primari din ţară. Popescu a recunoscut că au fost „unele incompatibilităţi“ între ghidul solicitantului şi procedura iniţiată de agenţie.

 „Problema este că nu au întrunit punctajul. Au fost alte localităţi din ţară care au avut punctaj mai bun. Mai au o şansă la contestaţie“. „Este adevărat că au fost nişte incompatibilităţi între ghidul solicitantului şi procedura noastră. Noi le ceream să discute despre parteneriate în studiu de fezabilitate, iar în ghid nu spunea de asta“, a spus Popescu. Acesta a adăugat că Centrul Regional Craiova a făcut lucrurile ca la carte. „S-a spus că s-au dat pe criteriu politic. Nu este adevărat. Totul este conform legii“. Cât despre adresa pe care parlamentarii PDL, Severus Militaru şi Cosmin Popescu au depus-o la premier, acesta a spus că nu are niciun împotrivă şi se va conforma deciziei.

32 de primari lăsaţi fără fonduri

32 de primari din Gorj şi-au depus proiecte pe măsura 322. Majoritatea intenţionau să facă alimentare cu apă, canalizare, grădiniţe, modernizări de drumuri sau cămine culturale. Toţi au depus contestaţie să speră să mai aibă acum o şansă. Primarii au spus că punctajul a fost făcut în mod eronat, iar pe parcurs a fost schimbată metodologia. Aceştia au mai spus că nu li s-a luat în seamă parteneriatele cu ONG-urile. Daniel Popescu a explicat că astfel de parteneriate au fost luate în considerare „numai dacă erau discutate la studiul de fezabilitate“. Ghidul solicitantului spunea însă altceva, iar acum singurii care nu au primit fonduri sunt primarii din Gorj.  

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: