Olimpicii gorjeni vor să studieze în străinătate

Nu mai puţin de 150 de elevi din judeţul Gorj sunt în acest moment calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor pe discipline şcolare. Jumătate din ei şi-au făcut planuri să studieze în străinătate după terminarea liceului. Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Işfan, a spus în cadrul unei emisiuni că inclusiv fiica sa, olimpică naţională, va pleca să studieze la Universitatea din Stanford.

Elevii olimpici din judeţul Gorj preferă să-şi continue studiile în afara graniţelor ţării. Ion Işfan, generalul de la ISJ Gorj, a precizat că nu există nicio metodă sau program care să-i determine pe tineri să rămână la studii în ţară. Un exemplu în acest sens este chiar fetiţa sa, Ioana Işfan. „Unor copii de excepţie nu prea ai ce le face. Şi dacă vrei, şi dacă nu vrei, ei îşi văd de drumul lor în viaţă. De exemplu fetiţa mea, eu îmi doresc să studieze în România, ea însă îşi doreşte să ajungă la universităţile mari din Europa, pentru că sunt tot felul de facilităţi, de posibilităţi şi pentru că le suportă o mare parte din cheltuieli şi devin suportabile şi pentru familie. Fetiţa mea a accesat site-ul Universităţii din Stanford şi merge o lună şi jumătate acolo, pe cheltuiala lor, într-o tabără în care se va lucra foarte mult la fizică, biologie, chimie”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şef de la ISJ Gorj. Acesta a ţinut să precizeze că sunt foarte mulţi colegi de generaţie cu fiica sa care îşi doresc să meargă să studieze în străinătate şi majoritatea a accesat deja universităţile.

Sunt însă şi exemple de elevi din Gorj care studiază în ţară şi se fac remarcaţi la nivel naţional. Este vorba de un fost elev de la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu care a ieşit anul trecut şef de promoţie în cadrul Politehnicii Bucureşti, una dintre cele mai bune universităţi din ţară.

Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: