Oltenia, regiunea stadioanelor de milioane de euro

Aproape 80 de milioane de euro vor investi Guvernul şi autorităţile locale din Târgu Jiu şi Craiova pentru construirea a două stadioane. Craiova are acum echipa CS U Craiova, iar Gorjul Pandurii Târgu Jiu. U Craiova a terminat turul pe locul 6 în clasament, iar Pandurii pe locul 12.

Stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova va fi desfiinţat, a decis Guvernul. În locul lui va fi amenajat un complex sportiv care va include o nouă arenă de fotbal. Complexul sportiv va include două stadioane, dintre care unul pentru atletism, cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, din fonduri exclusiv de la bugetul local al municipiului Craiova, şi un al doilea stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri pentru fotbal şi rugby, construit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare din bugetul local al municipiului Craiova de 10% din valoarea investiţiei, conform Guvernului. Noul stadion de fotbal din Craiova va costa 55 milioane euro, durata estimată a contractului fiind de 17 luni.

Un stadion nou va fi şi la Târgu Jiu, investiţia fiind de 21,8 milioane de euro şi va avea 12.386 de locuri. Complexul sportiv de la Târgu Jiu va avea în componenţă şi un hotel care va fi construit în zona de nord. Stadionul va mai include pista de atletism cu suprafaţă sintetică extinsă la şase culoare, lungime de 400 de metri, înglobând şi pista de sprint de 130 de metri. Actualul stadion are o capacitate de 9.200 de locuri şi nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a găzdui meciuri din cupele europene şi nu asigură condiţii optime nici pentru desfăşurarea meciurilor din Liga Naţională. Durata estimată de realizare este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar deocamdată se află în stadiul de organizare a licitaţiei.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: