Omul şi locul la concursul pentru şefia Minprest

Cinci persoane şi-au depus candidatura pentru cele cinci posturi de membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Minprest Serv Rovinari. Trei fac parte din rândul actualilor administratori. Printre candidaţi se numără şi pepededistul Constantin Buleteanu, consilier local la Târgu Jiu. În ceea ce priveşte selecţia noului director general, numai actualul manager, Gabriel Giorgi, şi-a depus candidatura.

Cei 5 candidaţi la funcţiile de membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Minprest Serv Rovinari sunt: Ion Răuţ, Cornel Bebe Irod, Diaconescu Cristina, Ioan Pop - toţi cu funcţii importante în CE Oltenia, şi Constantin Buleteanu, consilier local la Târgu Jiu. Perioada de depunere a candidaturilor s-a încheiat joi, 5 martie. Din actualul CA nu au mai candidat Ion Surdu, care era şi preşedinte al administratorilor, şi sindicalistul de la Roşiuţa - Nelu Roşca, care oricum îşi dăduse demisia înainte de organizarea selecţiei. Pentru o participare lunară la o şedinţă, fiecare membru din CA este remunerat cu 20% din salariul directorului general, adică din 8.349 lei.

Noul CA va fi ales de actualul CA?!

Candidaţi sunt, însă firma de recrutare care ar trebui să selecteze noii administratori încă nu a fost contractată. Vineri a fost ultima zi în care societăţile specializate puteau să-şi depună candidaturile, iar până la amiază nu exista nicio solicitare depusă la Minprest în acest sens. În aceste condiţii, selecţia noilor administratori ar putea fi făcută de o comisie formată din membrii actualului CA. „Ordonanţa 109 îţi dă posibilitatea să faci recrutarea şi fără să fii asistat de o firmă specializată. O poate face comitetul de nominalizare şi remunerare din interiorul Consiliului de Administraţie, conform ordonanţei. Asta este legea, nu am făcut-o eu”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al Minprest.

Comitetul de Nominalizare şi Remunerare este format din: Ion Surdu, Ion Răuţ şi Cornel Bebe Irod, care ar fi puşi în situaţia de a se alege singuri!

CANDIDATURĂ

Tot joi s-a încheiat şi perioada de depunere a candidaturilor pentru postul de director general al Minprest. Giorgi spune că nu are contracandidaţi. „La director general numai eu am candidat. Au mai dat telefoane şi nu li s-a părut normal să candideze cu directorul general. Ştiu că a sunat cineva şi a întrebat de condiţii şi a spus că de ce mă mai lasă pe mine să candidez. Nici nu şi-a dat numele”, a precizat Giorgi. 

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: