Angajatele din CEO, discriminate şi ameninţate

Administraţia a continuat şi ieri presiunea asupra angajatelor din CE Oltenia care nu vor primi prima de 100 de lei de 8 Martie, pentru că nu sunt înscrise în sindicatele ce au semnat acord cu compania. Femeile sunt puse să facă adeziunea la alt sindicat dacă vor prima. Ceilalţi sindicalişti, care nu au semnat acordul cu Laurenţiu Ciurel spun că vor face plângere împotriva companiei pentru discriminare.

CE Oltenia şi Laurenţiu Ciurel au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării tot pentru situaţii asemănătoare. În 2013, CE Oltenia a dat prime de Crăciun doar anumitor lideri sindicali. „Nu ne umilim pentru 100 de lei de 8 martie, dar e urât gestul“, a declarat o angajată din zona Motru, care a fost ameninţată cu concedierea dacă va vorbi cu presa.

Eugen Iovan, lider de sindicat în zona Turceni, spune că această primă a fost „posibilă“ pentru că s-a semnat un acord cu administraţia CEO şi că vor primi 100 de lei doar cele care fac parte din sindicatele semnatare. La nivelul companiei sunt peste 2500 de angajate. „Vor primi toate doamnele care sunt membre ale sindicatelor semnatare ale acordului cu administraţia“, a lămurit şi directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu.

Directorul Corneliu Diţescu de la Termocentrala Turceni a declarat presei că îi pare rău, dar asta e legea. „Sunt colegele noastre, ca şi celelalte, cu părere de rău, asta este legislaţia, cei care nu au semnat încă un acord nu mai beneficiază de prevederile unui contract colectiv de muncă“. Liderii care nu au semnat acordul cu conducerea CEO susţin că ceea ce face administraţia este discriminare şi au formulat plângere. „Este un abuz fără margini pe care-l continuă conducerea CEO. Discriminarea este interzisă, deci lucrul asta e pur şi simplu un abuz care va fi contestat în instanţă“, a explicat liderul Nelu Roşca.

Dan Pîrvulescu, vicepreşedinte FNME, spune că nerespectarea legii este ceva obişnuit la conducerea CEO. „Conducătorii acestei companii citesc legea din doi în doi şi fac discriminare. Dar suntem învăţaţi că domnul director general, dacă nu face un abuz în fiecare zi, nu se simte bine“, a spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: