Opoziţia bocăneşte Guvernul Boc

Abia trecuţi în opoziţie, social democraţii nu mai au linişte şi nici somn cu gândul la  mizilicul rămas neciordit şi se aliniază luptei de clasă pentru căderea Guvernului Boc. Nici nu s-a uscat cerneala pe demisiile de solidaritate ale miniştrilor lor că au sărit la beregata premierului, care pare absorbit de noua jucărie, educaţia, şi nu bagă de seamă că în fiecare zi strada se umple de protestatari. Lansat în ape roşii, Geoană îşi joacă ultima carte de om politic, cea de la Cotroceni, pe care o va pierde şi pentru acest lucru nu trebuie să fii mama Omida ca să-i prezici.

Nici el şi nici oamenii din jurul lui n-au băgat de seamă în cele 9 luni trecute  tăcerea suspectă a PDL şi adoptarea poziţiei non-combat la toate atacurile  lansate de social democraţi şi care în mod normal ar fi scos şi pe Dracu’ din sărite. Au crezut că sunt buni şi-i lasă pe „camarazi” fără replică în condiţiile în care  nu făceau altceva decât să urmeze pas cu pas strategia pusă la cale cu mult timp în urmă nu de ei, ci de oamenii din spatele lui Băsescu. Încordarea care i-a cuprins acum, când vor cu orice chip să-l bocăne pe Boc în speranţa că-l vor clătina pe Băsescu,  nu miră pe nimeni din cei care sunt obişnuiţi cu felul lor de a gândi atât de fragmentat şi de previzibil că uneori crezi că asculţi mai multe partide.  Li s-a părut la îndemână să sprijine moţiunea de cenzură pe care se pregătesc liberalii să o introducă, pe motiv că jumătatea care a mai rămas de guvern ar fi neconstituţională.

Cred că dacă se reîntorc la prima lor dragoste, liberalii, cu care au şi acum în vigoare alianţa de dinainte de alegerile locale, vor scoate pârleala după ce s-au făcut de râs stând 9 luni de zile şi în car şi în căruţă şi în teleguţă. N-au realizat şi nu realizează că Boc conduce un guvern de sacrificiu care poate cădea oricând, acest lucru neafectându-l pe Băsescu care şi-a pregătit demult rezerva de premier în persoana unei femei de afaceri, neimplicată politic pe care şi-a luat-o aproape, la Cotroceni. Corina Alexandra Gătej, până în vara trecută şeful companiei Unilever pentru Europa Centrală şi de Est, a devenit după ce a rămas liberă de contract consilier prezidenţial pe probleme de mediu de afaceri intern şi extern. Alexandra Gătej este ce ne trebuie într-o perioadă nenorocită de criză. Este tânără, 43 de ani, provine din mediul de afaceri privat, ocupând o funcţie la care cei mai mulţi politicieni autohtoni şi prăfuiţi nici nu au visat, şi-a construit averea din muncă cinstită, n-a fost implicată politic, n-a văzut-o nimeni la vreo sindrofie a vreunui partid. Este preşedinta Camerei de Comerţ Româno- Americană şi face parte din ca şi Geoană din boardul Institutului Aspen România. Este un tehnocrat, dar nu aşa cum şi-a dorit PSD-ul care nu va avea nici o şansă să n-o valideze, în condiţiile în care se va prezenta în Parlament cu un nou guvern. Aşa stând lucrurile se pare că din punctul de vedere al PDL-ului,  lui Boc i se poate spune de pe acum: rostogolire plăcută!

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: