OPSPI a desemnat lichidatorii CNH şi Termoelectrica

Oficiul pentru Participatiile Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a anuntat castigatorii licitatiilor de desemnare a lichidatorului Companiei Nationale a Huilei (CNH), respectiv a lichidatorului companiei Termoelectrica, scrie Hotnews. In cazul CNH, a fost desemnat lichidator Expert Insolvenţă SPRL Deva, iar in cazul Termoelectrica, licitatia a fost castigata de consorţiul format din Muşat & Asociaţii – Restructuring & Insolvency SPRL şi Muşat şi Asociaţii S.p.a.r.l.

Guvernul a convenit inca din 2011 impreuna cu organismele internationale inchiderea minelor necompetitive din cadrul CNH. Astfel, minele Petrila, Paroseni si Uricani urmeaza sa fie inchise treptat pana in 2012, iar activele viabile, adica minele Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, sa fie incluse in Complexul Energetic Hunedoara.

Si in cazul Termoelectrica a fost decisa separarea activelor viabile de cele neviabile. Termocentralele Mintia şi Paroşeni au fuzionat formand CE Hunedora, care va prelua si minele viabile de la CNH. Cele neviabile, Doiceşti şi Borzeşti, vor fi lichidate.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: