Opt goluri, multe gafe şi trei puncte pentru Pandurii

Meci nebun la Târgu Jiu! Pandurii a învins, scor 5-3, nou-promovata SSC Farul Constanţa, într-o partidă cu multe răsturnări de scor şi multe gafe în apărare. Incredibil, dar pe sinteticul din Complexul Municipal din Târgu Jiu s-au înscris câte patru goluri pe repriză. După această victorie, Pandurii urcă pe locul 6, la patru puncte distanţă de liderul Academica Clinceni. Etapa viitoare, Pandurii va juca în deplasare la Dacia Unirea Brăila. 

Pandurii Târgu Jiu a pornit ca favorită în meciul de duminică după-amiază cu nou-promovata SSC Farul Constanţa. Gorjenii antrenaţi de Adrian Bogoi şi-au păstrat însă invincibilitatea acasă şi au urcat în clasament, acumulând 11 puncte. „Sperăm să ne menţinem invincibilitatea cât mai mult pe propriul teren. Ne dorim continuitate în evoluţii şi în rezultate”, spunea antrenorul Bogoi, înaintea jocului.

Farul a început în forţă şi a deschis scorul prin Rafael Licu, în minutul 21, printr-o reuşită de senzaţie. După aproape zece minute, Pandurii a egalat prin Daniel Ciobanu. În min. 35, George Tudoran i-a adus pe gorjeni în avantaj, după ce a înscris din penalti. Euforia gorjenilor nu a durat mult, pentru că la faza imediat următoare, nou intratul Marius Fotescu a egalat.

Imediat după pauză, Daniel Pîrvulescu a finalizat un contraatac al pandurilor, însă constănţenii au egalat din nou, în min. 63, prin autogolul lui Moussa Konate. După alte patru minute, Pandurii revin în avantaj. Pîrvulescu a marcat din nou, plasat din 13 metri, la colţul lung, pe lângă portarul advers.

Echipa de la malul mării putea pleca măcar cu un punct de la Târgu Jiu. În minutul 82, Farul, care juca în zece jucători după accidentarea lui Andreas Iani, din minutul 75, a primit un penalti, la scorul de 4-3 pentru gazde, după un fault al lui Cenaj asupra lui Fotescu. Rafael Licu şi Fotescu s-au certat care să execute. Câştig de cauză a avut Licu, iar acesta a şutat pe lângă poartă.

Pîrvulescu a dat o mână de ajutor şi la al cincilea gol înscris de gorjeni, în prelungiri, în min. 95. Pîrvulescu a recuperat în flancul drept, a pătruns în careu şi a trimis în centru pentru Andrei Blejdea, care, singur cu portarul, a trimis lobat din 8 metri. S-a terminat 5-3, iar Pandurii a luat trei puncte valoroase, după un meci cu multe goluri, dar şi cu multe gafe. Sâmbăta viitoare, Pandurii va întâlni Dacia Unirea Brăila.

Pandurii: Mih. Cotolan - Rob. Gheorghe (Trancă 57'), D. Ciobanu, Konate, Al. Vasilescu - Brînzan (cpt.), Cenaj, Vodă - Tudoran (P. Popescu 87'), Nsiah (Blejdea 75'), D. Pîrvulescu. Sălăjan - Trancă, Măicăneanu, Nic. Cotolon.

Farul: Stavrev - Iani, Roumadi, K. Twumasi, Zamfir - Doumbia (G. Păun 71'), Diakite (Fotescu 37'), Tudorică - Al. Grigoraş (cpt.)(Cocîrlă 58'), Jallow, Licu.

Rezultate Liga 2:

Chindia Târgovişte - CS Mioveni: 0-2

Luceafărul Oradea - UTA Arad: 0-1

Academica Clinceni - ACS Poli Timişoara: 1-0

Sportul Snagov - Ripensia Timişoara: 1-1

CS Baloteşti - Dacia Unirea Brăila: 2-2

Metaloglobus Bucureşti - Daco-Getica Bucureşti: 2-3

Energeticianul - Petrolul Ploieşti: 0-3

Pandurii Târgu Jiu - SSC Farul Constanţa: 5-3

ASU Politehnica Timişoara - FC Argeş: 2-3

Universitatea Cluj - Aerostar Bacău: 3-2

Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: