Opt primării din Gorj fac angajări

Instituția Prefectului Gorj a anunțat vineri că Guvernul a avizat deblocarea a 24 de posturi unice din cadrul a opt primării din județ. ”În urma demersurilor făcute de Instituţia Prefectului, Guvernul României a avizat în şedinţa din data de 25 iulie 2012 o serie de propuneri formulate de unii ordonatori principali de credite ai bugetelor locale privind ocuparea unor posturi vacante unice. Posturile aparţin seriei de propuneri verificate şi transmise de Instituţia Prefectului în primul semestru al acestui an”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj.

Numai primăriile care au întâmpinat probleme serioase din cauza lipsei de personal au primit avizul guvernului. ”Avizul a fost acordat pentru posturile vacante unice existente în cadrul autorităţilor administraţiei publice care funcţionează în comune şi care întâmpină probleme deosebite în desfăşurarea activităţilor curente, lipsa personalului calificat punând autorităţile administraţiei publice locale în imposibilitatea de a răspunde eficient nevoilor comunităţilor locale”, a adăugat Alina Iordăchescu.

Printre primăriile care au primit undă verde din partea guvernului la angajări se numără primăria Turburea cu cinci posturi, Vladimir trei posturi, Godinești un post, Roșia de Amaradia două posturi, Bengeşti Ciocadia două posturi, Lelești un post, Bălești două posturi și Țânțăreni opt posturi. Primarii celor opt administrații locale trebuie să organizeze în perioada următoare concursuri pentru ocuparea acestor posturi. Printre posturile ce vor fi scoase la concurs se numără cele de consilier debutant, manager proiect, auditor, referent, consilier juridic, psiholog, asistent social și polițiști locali.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: