Opt remedii naturale pentru a scăpa de gândacii din casă

Nimeni nu vrea să aibă gândaci în casă, dar asta reprezintă o problemă comună. Aspectul lor poate fi enervant, neplăcut și chiar înfricoșător pentru unii. Exterminarea lor poate fi dificilă uneori și, de cele mai multe ori, trebuie să folosiți produse substanțe chimice periculoase.Iată opt metode naturale pentru a scapa de gândacii din casă:

Praf de copt

Bicarbonatul de sodiu are puternice proprietăți de uscare, astfel încât acesta va absorbi umezeala din corpul gândacilor. Aplică-l pe toate locurile unde puteți și aspiră după câteva zile. Repetă metoda, dacă este necesar.

Gel de silice

Acesta acționează ca un agent de deshidratare care distruge în mod eficient gândacii. Ar trebui să-l pui în cameră, pe saltele, în jurul patului.

Oţet

Se toarnă niște oțet într-un flacon și se pulverizează în casă pentru a scăpa de gândaci, păianjeni sau alte insecte.

Ulei de mentă

Puteți turna, de asemenea, ulei de mentă într-un flacon de pulverizare și folosiți-l pentru a da pe zonele unde se observa gândaci și pânze de păianjen. El va lăsa și un miros plăcut.

Ardei roșu

Ar trebui sa presari ardei iute peste tot în jurul casei, iar gândacii nu vor îndrăzni să mai intre în locuința ta. 

Aspirator

Aspirarea poate elimina gândacii de sub pat, aflați în spatele mobilei, covoare, etc.

Frunze de mentă

Frunzele de mentă pot preveni intrarea dăunătorilor acasă. Presară câteva frunze de menta zdrobite în jurul casei, precum și între dulapurile de lenjerie și în saltele.

Lavandă, eucalipt, rozmarin

Gândacii sunt extrem de deranjați de uleiul de lavandă, eucalipt și rozmarin. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva picături din aceste uleiuri într-o cană de apă, se pulverizează soluția în jurul zonei de dormit și vei scapa de dăunători.

Vizualizări: 8,472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: