Opt reținuți în dosarul furtului de cărbune. Patru sunt polițiști!

Opt persoane, între care patru poliţişti, au fost reţinute după percheziţiile care au avut loc joi în oraşele Turceni şi Rovinari, vizând furturi masive de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia, sub protecţia agenţilor de Poliţie.Alte 14 persoane, între care şi opt poliţişti, sunt cercetate sub control judiciar, iar un alt poliţist este urmărit penal fără a se fi luat vreo măsură preventivă împotriva sa, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

perche_rov_hoti_carb_8

Cei opt suspecţi reţinuţi vor fi prezentanţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii din Direcţia Generală Anticorupţie au făcut, joi, 23 de percheziţii în oraşele Turceni şi Rovinari, la persoane suspectate de furtul unor cantităţi mari de cărbune din Complexul Energetic Oltenia, precum şi la 13 poliţişti care ar fi primit mită pentru a permite transportul cărbunelui sustras.

Percheziţii au fost făcute inclusiv la Poliţia Oraşului Turceni şi Poliţia Oraşului Rovinari.

În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantităţi însemnate de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat şi comercializat pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

perche_rov_hoti_carb_13

Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfăşurată sub protecţia unor agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj - Poliţia Oraşului Turceni, Poliţia Oraşului Rovinari şi posturile de poliţie arondate, care pretindeau şi primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenţă a autoutilitarelor folosite în acest scop.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că poliţiştii luau între 50 şi 200 de lei pentru fiecare transport.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Jandarmeriei Române şi al Serviciului Român de Informaţii.

www.mediafax.ro

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: