Oraş de 50 de ani, dar vrea din nou să fie comună

Mii de orășeni din Gorj își doresc să redevină săteni. Trăiesc în urbe doar cu numele. Nu au canalizare în tot orașul, nici apă potabilă ori vreun spital sau bancă. După ce localnicii din Tismana vor de câțiva ani să se întoarcă la statutul de comună, și cei din Țicleni își doresc acum același lucru, chiar dacă localitatea este pe lista orașelor de peste 50 de ani.

Țicleni a fost declarat oraș din 1968. Condițiile în care trăiesc oamenii nu s-au îmbunătăţit de atunci. Canalizarea nu a ajuns în tot orașul, nu există un spital, o piață, o bancă.

Oamenii se plâng că singurele lucruri care le amintesc că stau la oraș sunt taxele și impozitele locale. “Nu avem nimic. Stăm la oraș doar cu numele. Ce oraș e ăsta cu patru blocuri construite pe vremea comuniștilor? În rest, nu avem nimic”, a spus un localnic.

“Ne-am dori să redevină comună, să avem și noi taxe mai mici și poate așa se mai face și vreo investiție în această localitate pentru că toți banii din bugetul local se duc numai pe funcționarea primăriei. Nu s-a făcut absolut nimic și nici locurile de muncă nu mai sunt deloc atâtea câte erau atunci când Țicleniul a devenit oraș”, a spus un alt localnic.

Consilierul local Constantin Brănescu vrea să strângă semnături și să organizeze un Referendum chiar în acest an. “Inițiativa o voi desfăşura începând cu data de 1 martie, iar în ceea ce privește data organizării referendumului, o să propun Consiliului Local să fie odată cu alegerile prezidenţiale din anul 2019, să nu mai zică nimeni din primărie că se face cheltuială în plus. Cetăţeanul practic nu beneficiază de absolut nimic în momentul de față, nu avem canalizare în tot orașul, avem doar patru blocuri, nu avem piață agroalimentară, nu avem spital, nu sunt locuri de muncă”, a spus Constantin Brănescu.

Edilul Radu Constantin, în schimb, nu vede cu ochi buni această schimbare: „Eu nu sunt de acord. Revenirea la statutul de comună ar aduce pierderi, buget mai mic. Canalizare este aproape peste tot și de un spital eu nu cred că era nevoie pentru că avem spitalele din Târgu Cărbunești, Rovinari și Turceni aproape”.

Vizualizări: 3,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: