Mormane de gunoaie în zona CET. Romanescu: Montăm camere!

Zona CET din Târgu Jiu este invadată de gunoaie. Tot felul de resturi zac prin mormanele de materiale de construcții aruncate chiar la marginea drumului. În timp ce polițiștii locali îi amendează pe cei pe care îi prind aruncând gunoaie, municipalitatea vrea să instaleze și acolo camere de supraveghere. Cele mai multe terenuri sunt însă proprietăți private, iar monitorizarea acestora va fi mai dificilă.

Sticle, haine, parbrize sparte, saltele ori saci plini cu resturi din construcții. Tot felul de resturi se găsesc în apropiere de turnul CET, creându-le celor care intră în oraș o imagine dezolantă. „Este foarte urât. Să arunci chiar așa pe marginea drumului tot felul de resturi arată că au cam uitat de cei șapte ani de acasă”, a spus un bărbat care a trecut prin zonă. „Am văzut cum arată. Nu sunt gunoaiele de ieri sau de azi. Sunt gunoaie care se aruncă frecvent acolo și nimeni nu ia nicio măsură. Mai sunt și acei stâlpi din beton, ruine care stau să cadă, o imagine foarte urâtă pentru cei care locuiesc aici și pentru cei care vin în oraș. Mai ales că foarte aproape e și mall-ul din oraș, dar se pare că nu deranjează pe nimeni această mizerie”, a spus și o femeie.

În fiecare zi, polițiștii locali monitorizează această zonă. Au și aplicat amenzi. “Colegii noștri patrulează și în această zonă. Au fost aplicate și amenzi. Este vorba de 21 de sancțiuni aplicate persoanelor fizice și încă 4 aplicate unor societăți comerciale. În total, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 5.000 de lei numai de la 1 ianuarie până în prezent”, a spus Florin Băluță, directorul adjunct al Poliției Locale Târgu Jiu.

Ca să scape de acest peisaj, primarul Marcel Romanescu a anunțat că va instala și în această zonă camere de supraveghere: „Am prins în proiectul pe anul 2019 și instalarea unor camere de supraveghere în zonele vulnerabile. Cea de la CET se regăsește în plan. Să sperăm că va fi și votat acest proiect. În acest fel, îi monitorizăm pe cei care aruncă gunoaie și îi putem amenda și, pe de altă parte, monitorizăm și activitatea firmei de salubritate. Va fi mai complicat în zona CET pentru că sunt multe terenuri care sunt proprietăți private și acolo nu avem cum să montăm camere video. În apropiere, există și un loc unde oameni pot arunca resturile care provin din construcții, dar, pentru asta, trebuie să încheie un contract cu firma Polaris, iar mulți le aruncă pur și simplu fără să mai plătească acea taxă”.

Galerie foto




Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: