Oraş din Gorj împânzit de camere de supraveghere

„Big Brother” de oraş. Peste treizeci de camere de supraveghere au fost instalate în oraşul Târgu-Cărbuneşti. Proiectul a fost pus la punct în ultimul an şi autorităţile vor să-l extindă. Decizia vine după ce camerele s-au dovedit a fi foarte eficiente. Ajută şi poliţiştii de la Rutieră să stabilească vinovaţii când au loc evenimente în trafic, dar sunt de bun augur şi pentru localnicii care şi-au pierdut diverse bunuri.

În prezent, în oraş, funcţionează 32 de camere. La anul, vor mai fi cumpărate şi altele şi sistemul de supraveghere va fi extins.

„Avem 32 de camere. Toate au fost amplasate în zona de oraş pe fibră optică. A fost modernizat sistemul. Camerele vechi le-am luat şi am făcut un sistem doar pentru zona pieţei, care funcţionează la piaţă. intenţionăm să extindem sistemul de supraveghere în oraş având în vedere că facem şi acel parc central. Punând mobilier şi tot ce este necesar în parc, va trebui să extindem şi acolo, inclusiv partea dinspre Pădurea Stejeret. O să încercăm să mai punem zece camere în plus anul viitor”, a declarat primarul din Târgu-Cărbuneşti, Dănuţ Birău.

Iar „Big Brother” din Târgu-Cărbuneşti şi-a dovedit deja eficienţa. „Este eficient pentru că, de fiecare dată, când există un eveniment rutier, Poliţia apelează la noi şi pot să-l elucideze mai uşor şi când se întâmplă ca un om să piardă ceva în raza de acţiune a camerei, vine, îl ajutăm să-l găsească”, a mai spus edilul.

Pe lângă camerele de supraveghere care filmează tot ce mişcă în tot oraşul, primăria mai are angajaţi şi opt poliţişti locali.

Vizualizări: 4,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: