Sute de gorjeni vor pașapoarte. Programările au ajuns în luna august! 

Sute de gorjeni au luat cu asalt Serviciul de Pașapoarte! A fost nevoie ca șefii instituției să prelungească programul de lucru astfel încât să proceseze cât mai multe cereri din partea populației. Chiar și așa, în momentul de față, s-a ajuns cu programările în luna august. Pentru mulți dintre gorjenii aflați pe listele de așteptare, asta înseamnă ratarea vacanței peste hotare.  


 


Peste 150 de pașapoarte sunt eliberate în fiecare zi de Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte. Fiind o perioadă a concediilor de vară, solicitările au atins un prag maxim pe care reprezentanții Prefecturii Gorj încearcă să îl gestioneze într-un mod corespunzător.  


„Este o perioadă foarte aglomerată. Am prelungit activitatea cu un ghișeu până la 18:30, în fiecare zi, iar miercurea lucrează două ghișee până la ora 18:30. Avem zilnic în jur de 150-170 de eliberări de pașapoarte. Miercurea, când se lucrează cu două ghișee până la ora 18:30, am ajuns să eliberăm și 200 de pașapoarte. Pentru cei care se programează, dacă s-ar programa, de exemplu, astăzi, programarea ar fi undeva în data de 5-6 august, deci la o lună distanță fața de data când te programezi”, a afirmat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.  


Pentru a nu-și rata vacanțele oamenii caută soluții salvatoare.  


„Eu am mers la ghișeu și am așteptat aproape toată ziua. Am avut și noroc. La un moment dat, cineva a ratat programarea și atunci angajații m-au chemat pe mine, pentru că îi anunțasem că aștept la coadă”. 


„M-am programat zilele acestea și programarea este pe 4 august. Sunt în situația de a rata concediul din cauză că nu am pașaport pentru a călători în străinătate. Mă gândesc să îmi încerc norocul în alte județe. Știu cunoscuți care au reușit pe această cale.” 


Mai sunt și cetățeni care ajung la ghișeele Serviciului de Pașapoarte pe finalul programului, iar dacă timpul le permite angajaților, aceștia acceptă să îi preia.

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: