Vrea la şefia CSM un director cu experienţă de manager sportiv

Mandatul fostului director al CSM Târgu Jiu a expirat la finalul anului trecut şi primăria va organiza un nou concurs luna aceasta. Primarul Marcel Romanescu a precizat că doreşte la şefia clubului un director cu experienţă în management sportiv.

Primarul Marcel Romanescu a făcut recent precizări referitoare la postul de director al CSM Târgu Jiu care a fost scos la concurs. Edilul a declarat că postul lui Robert Bălăeţ trebuia scos la concurs de peste şase luni şi că acesta va deveni acum post contractual, urmând ca directorul să nu mai susţină concurs din trei în trei ani.

Conform legii concursurile pentru postul de director al clubului primăriei, CSM Târgu Jiu, trebuiau organizate din trei în trei ani. Primarul Marcel Romanescu a dezvăluit recent că pentru postul de director, ocupat prin concurs de Robert Bălăeţ în anul 2019, trebuia organizat un nou concurs la finalul anului 2021. Între timp însă primăria i-a oferit lui Bălăeţ un post de şef serviciu, tot în cadrul CSM, cel de şef serviciu secţii sportive, şi l-a detaşat apoi să ocupe în continuare funţia de director al clubului. „Aşa cum legea prevede în momentul de faţă, ordonatorul principal de credite poate stabili, cumva, criterii suplimentare faţă de cele prevăzute în lege. În acest moment discutăm de un post contractual de director, pe o perioadă nedeterminată, în comparaţie cu perioada anterioară când postul era pe perioadă determinată, şi, odată la trei ani de zile, erai pus în situaţia de a realiza un concurs pentru ocuparea acestuia, de această dată vorbim de un post contractual pe perioadă nedeterminată. Singura condiţie suplimentară pentru ocuparea postului de director la CSM este aceea de a deţine o funcţie de conducere, în management sportiv cel puţin trei ani de zile. Ne dorim un director la clubul sportiv care să aibă experienţă în management sportiv”, a precizat primarul Marcel Romanescu.

După concursul din această lună noul director va fi instalat pe perioadă nedeterminată şi nu va mai fi nevoit să dea concurs la fiecare trei ani. O condiţie în plus este ca aceia care aspiră la postul de director să aibă cel puțin trei ani de experiență la nivel de management sportiv.

Galerie foto


Vizualizări: 1,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: