Orașul Rovinari trece la iluminat public pe lămpi cu led

Primăria Rovinari a început miercuri lucrările la proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public din oraș. Primele lămpi cu led au fost montate deja și vor funcționa începând din această seară, a anunțat primarul Robert Filip.

Proiectul “MODERNIZAREA ȘI EFICIENTIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC ÎN ORAȘUL ROVINARI” este cofinanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.1. – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea C – Iluminat public.

În valoare de 8.103.660,36, inclusivTVA, la care Primăria Rovinari vine cu un aport de doar 2%, proiectul vizează două obiective specifice: scaderea cu 41,7% a gazelor cu efect de seră și scăderea cu peste 40% a consumului de energie electrică față de perioada anterioară implementării proiectului.

În cadrul proeictului vor fi montate aproximativ 1050 lămpi cu led, 700 de stâlpi, iar rețeaua deja existentă va fi extinsă cu aproximativ 1,2 kilometri.

"Pe lângă benefiile economice, întregul sistem de iluminat va fi controlat printr-un sistem integrat de dimming și telegestiune, ce va permite controlul de la distanță, identificarea rapidă a defectelor, precum și stabilirea intensității luminii în funcție de condițiile meteo.
Termenul de finalizarea proiectului este de 17 luni, însă lucrările ar putea fi încheiate mult înainte de termen dacă lucrurile vor decurge normal", a mai transmis primarul Robert Filip.

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: