Orele remediale nu țin cont de scenariul roșu

Programul pilot ”Școală după Școală” a fost demarat și în județul Gorj. Mii de elevi au început orele remediale, acestea având loc și în weekend.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că s-au format 270 de grupe până acum, iar elevii care nu au apucat să se înscrie încă o mai pot face.

”Au început și cursurile, fiind făcute în afara programului de lucru sau în weekend, acolo unde elevii au mai mult de 7 ore la școală, în anumite zile, ei sunt reprogramați pentru weekend. Avem un număr de 1.974 de copii de la învățământul primar și 1.754 de la gimnazial. Este vorba despre 270 de grupe. Profesorii au semnat și un contract la plata cu ora. Înscrierile pentru acest program pilot se mai pot face. Nu înseamnă că alți elevi nu mai au voie să se înscrie, ba din contră, chiar sunt îndemnați în acest sens”, a spus Dana Constantinescu.

Orele remediale se desfășoară fizic în școli, chiar și acolo unde unitatea de învățământ se află în scenariul roșu. ”Ministrul Educației a subliniat acest aspect. Indiferent de scenariul școlii, orele remediale se vor face fizic. Este destul de greu să recuperezi un curs online în format tot online”, a mai afirmat Constantinescu.

Până în prezent, la nivelul județului Gorj s-au înscris 3.728 de elevi pentru a participa la acest program pilot.

Vizualizări: 1,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: