Orfani de ambii părinţi, ajutaţi de CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a decis să ofere sprijin copiilor rămaşi orfani după ce Nicuşor Pop, lăcătuş la exploatarea Roşia, a murit lângă banda de cărbune, în urma unui infarct. Doi copii au rămas orfani şi fără niciun sprijin, mama lor murind cu trei ani în urmă. Conducerea complexului a decis în Directorat să sprijine copiii până când vor termina şcoala, băiatul cel mare având asigurat un loc de muncă în companie.

Nicuşor Pop (foto) avea doar 38 de ani şi a murit la serviciu, răpus de grijile vieţii. Avea doi copii în grijă şi un tată bolnav, soţia murindu-i acum trei ani. Pop fusese trimis la o lucrare luni, 21 martie, dar nu a mai răspuns la telefon. A fost sunat insistent de colegi, care au mers apoi să-l caute. L-au găsit inconştient, au chemat medicii, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Cum vor fi sprijiniţi copiii

Drama unor copii rămaşi fără niciun sprijin nu i-a lăsat indiferenţi pe cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia. Directoratul a decis joi, 24 martie, să sprijine familia până când băiatul cel mare va termina şcoala. „În data de 24 martie 2016, Directoratul CE Oltenia a hotărât încheierea unui act de mecenat cu curatorul celor doi minori Pop Nicolae Gabriel (15 ani) si Pop Ana-Maria Alexandra (13 ani), prin care lunar se va achita o sumă echivalentă cu 2 salarii brute minime pe economie, inclusiv in luna in care Pop Nicolae Gabriel va absolvi cursurile scolii profesionale, pe care o urmează în prezent. În conformitate cu prevederile CCM al CE Oltenia aplicabil, capitolul I “măsuri speciale de protecţie a salariaţilor”, s-a aprobat angajarea lui Pop Nicolae Gabriel, după absolvirea scolii profesionale, pe un post corespunzător calificării sale”, arată un comunicat al CE Oltenia.

Vizualizări: 3,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: