Orșova, cel mai frumos oraş de la malul Dunării

Oraşul Orşova este poate cel mai frumos oraş de la malul Dunării. Chiar dacă este o localitate foarte mică, Orşova este un oraş plin de istorie, datând de pe vremea dacilor şi romanilor, care l-au numit atunci Dierna.

Orașul Orșova merită vizitat atât datorită istoriei sale, care datează încă din perioada dacilor și a romanilor – când orașul era cunoscut sub numele de Dierna – cât și datorită peisajului natural de care este înconjurat, fiind construit pe malul lacului de acumulare Porțile de Fier I și înconjurat de dealuri.

Aflat în județul Mehedinți, la malul Dunării, Orșova este unul dintre cele mai frumoase orașe din Banat. Oraș-port, Orșova te invită într-o călătorie pe apele Dunării, unde poți admira atât monumente ale naturii, dar și unele locuri cu însemnătate istorică. Priveliștea este superbă, te ajută să te deconectezi și te face să uiți de problemele de zi cu zi.

Odată ajuns la Orașova, nu trebuie ratat obiectivul turistic numărul 1 al orașului: Cazanele Dunării. Este o experiență care nu trebuie ratată. O plimbare în Rezervația Naturală Porțile de Fier cu siguranță impresionează orice turist. În zona Cazanelor, puteți admira una dintre cele mai mari statui din lume sculptată în stâncă –  cea a lui Decebal. Înălțimea este de 55 de metri, iar lungimea de 25. În apropiere de statuia lui Decebal, puteți admira și Tabula Traiana, un monument săpat în stâncă, cu o vechime de circa 2000 de ani.

Dacă ajungeţi în oraș merită să vizitați Mănăstirile Sf. Ana și Vodița. De asemenea, în Parcul Ion Dragalina, din centrul orașului, unde este amenajată o mică insulă cu faleză de promenadă, iar dacă vă plac plimbările pe apă, din Orșova puteți să faceți excursii pe Dunăre. În Orşova mai pot fi observate și urme ale Castrului Roman Dierna.

Vizualizări: 2,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: